Liverpool lähtee valioliigakauden viimeiseen ottelupäivään yhden pisteen Manchester Cityä perässä. Tämä asetelma varmistui, kun Southamptonissa päädyttiin tiistai-iltana loppulukemiin 1-2.

Vieraiden kokoonpanolista ei ollut kaikkein odotetuin.

13. peliminuutilla Southampton meni johtoon, kun Nathan Redmond pääsi nousuun vasemmalta, leikkasi keskelle ja laukoi kohti maalia. Pallo otti kimmokkeen James Milneristä ja painui oikeaan yläkulmaan. Jürgen Klopp raivosi teknisellä alueella; hänen näkökulmastaan isäntien hyökkäys käynnistyi rikkeen jälkeen. Uusintakuvien jälkeen rike todella näytti selkeältä.

Erotuomari Martin Atkinson puuhasi itselleen melkoista iltapuhdetta, antamalla pelin jatkua useiden kovien kontakttien jälkeen. Roberto Firmino puski vapaapotkutilanteesta pallon maaliin. 1-1 -tasoitus syntyi kuitenkin selkeästä paitsioasemasta.

Liverpool aloitti tappiolle jäätyään ison myllytyksen, joka näytti vääjämättä johtavan tasoitukseen. Näin myös kävi, kun Takumi Minamino ohitti Alex McCarthyn etukulmasta 27. minuutilla.

Avausjakson lisäajalla Joe Gomez loukkaantui, eikä palannut kentälle enää. Koska Trent Alexander-Arnold ei ollut kokoonpanossa lainkaan, siirtyi Milner oikean puolustajan paikalle, Jordan Hendersonin ollessa sisään vaihdettu pelaaja.

Vieraiden vyörytys jatkui toisella jaksolla, ja Liverpool oli tilastollisesti täysin niskan päällä. Samaan aikaan raivoisa hyökkääminen avasti kuitenkin myös Saintsille vastaiskupaikkoja säännöllisesti.

Klopp kyllästyi hyökkäyksensä huolimattomaan viimeistelyyn tunnin pelin jälkeen, ja Divock Origi valmistautui kentälle tuloon. Lähtöä seurasta tekevälle belgialaiselle teki nurmella tilaa Harvey Elliott. Nopeasti vaihdon jälkeen tilanne olikin 1-2 – maalintekijänä kuitenkin Origin sijasta kulmapotkun erikoisesta asennosta yläkulmaan – kenties Kyle Walker-Petersin pään kautta puskenut Joel Matip.