Valioliigan toiseksi viimeisen kierroksen otteluita pelattiin torstaina ympäri Englantia.

Suurin mielenkiinto kohdistui Evertonin ja Crystal Palacen väliseen kohtaamiseen Goodison Parkilla. Suorastaan surkean kauden pelannut Everton tarvitsi täyttä pistepottia putoamistaistossa, sillä se kohtaa viimeisellä kierroksella nelossijasta taistelevan Arsenalin.

Everton voitti ottelun lopulta 3-2 ja varmisti sarjapaikkansa.

Ottelun avausjakso oli kuitenkin Crystal Palacen. Vieraat onnistuivat kahdesti maalinteossa ennen taukoa. Jean-Philippe Mateta puski Evertonin johtoon 21. minuutilla.

Varttia myöhemmin Jordan Ayew siirsi maalin edustalta Crystal Palacen jo kahden maalin etumatkalle. Vain minuuttia aiemmin Ayew taklasi rajusti Anthony Gordonia jaloille. Monet vaativat Ayew’lle punaista korttia, mutta pelaaja selvisi vain varoituksella.

Everton nousi toisella jaksolla rinnalle ja ohi. Michael Keane kavensi ottelun toisen puoliskon alussa. Vartti ennen varsinaisen peliajan päätöstä Richarlison nosti Evertonin tasoihin. Tauolla kentälle vaihdettu Dele Alli oli rakentamassa brasilialaishyökkääjän täysosumaa.

Goodison Park oli räjähtää liitoksistaan 85. minuutilla. Dominic Calvert-Lewin puski boksiin lähetetyn vapaapotkun ohi Crystal Palacen maalia vartioineen Jack Butlandin. 3-2. Kyseinen maali varmisti samalla Evertonin sarjapaikan. Sadat kannattajat juoksivat kentälle välittömästi Calvert-Lewinin maalin jälkeen juhlimaan varmistunutta sarjapaikkaa.

Toisaalla Chelsea ja Leicester päätyivät 1-1 -pistejakoon. Aston Villa ja putoamista taisteleva Burnley pelasivat niin ikään 1-1 -tasapelin.

Ian Parker

@iparkysport
This is what safety looks like for @everton

#EVECRY