Valioliigassa pelataan parhaillaan päätöskierrosta. Burnley tai Leeds joutuu lopulta pettymään, kun toinen joukkueista tulee putoamaan Mestaruussarjaan. Kun ensimmäiset jaksot on pelattu niin putoamassa on Burnley.

Burnley on omassa ottelussaan häviöllä kotikentällään 0-1 Newcastlelle. Brentfordin ja Leedsin välinen kamppailu on puolestaan tilanteessa 0-0 avausjakson jäljiltä. Leeds onnistui kertaalleen maalinteossa, mutta VAR-tarkastuksen jälkeen osuma hylättiin paitsiona.

Burnleylle riittäisi säilymiseen, että se saa omasta ottelustaan saman verran pisteitä kuin Leeds omastaan, sillä joukkueen maaliero on Leedsiä huomattavasti parempi. Joukkueet lähtivät päätöskierroksen kamppailuihin tasapisteistä. Watfordin ja Norwichin putoaminen ratkesi jo aiemmin.

Leeds voitti oman ottelunsa lopulta lukemin 2-1 ja Burnley puolestaan hävisi 1-2. Näin ollen Leeds säilytti sarjapaikkansa ja Burnley putosi Mestaruussarjaan.

Juttuun päivitetty lopputulokset 22.5.2022 klo: 22.31.