Moussa Diaby on kesän siirtoikkunassa haluttu pelaaja.

Bayer Leverkusenin ehdottomiin avainpelaajiin kuuluva nuorukainen on herättänyt L’Équipen mukaan muun muassa Newcastlen kiinnostuksen.

Arvostettu ranskalaislehti kertoo Newcastlen asettaneen Diabyn kesän siirtoikkunan ykköstavoitteekseen. Newcastlen on määrä tehdä Diabysta pian virallinen tarjous Leverkusenille.

Vasen laitahyökkääjä siirtyi kolme vuotta sitten kasvattajaseurastaan PSG:stä Leverkuseniin. Leverkusen maksoi hänestä 15 miljoonaa euroa. Hänen arvonsa siirtomarkkinoilla on kasvanut moninkertaiseksi ja Bildin mukaan Leverkusen on asettanut Diabyn hinnaksi noin 75 miljoonaa euroa.

Päättyneellä kaudella Diaby pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 42 ottelussa, joissa syntyi yhteensä 17 maalia ja 14 maalisyöttöä.

Laitahyökkääjä kuuluu Ranskan A-maajoukkueeseen. Diaby debytoi A-maajoukkueessa viime syksynä ja oli muun muassa avauskokoonpanossa marraskuussa Helsingissä, kun Huuhkajat isännöi Ranskaa.

Huuhkajat-vahti Lukas Hradeckýn joukkuetoveri on mediatietojen mukaan herättänyt aiemmin keväällä myös Real Madridin kiinnostuksen.