Real Madrid voitti Liverpoolin lauantaina Mestarien liigan loppuottelussa 1-0.

Ottelu lähti käyntiin Liverpoolin hienoisessa hallinnassa. Madrid lähti puolittaisiin hyökkäyksiinsä lähinnä Karim Benzeman ja Vinícius Júniorin voimin.

Ensimmäiset maalia kohti suuntautuneet laukaukset nähtiin reilun 15 minuutin jälkeen. Mohamed Salah ja Thiago Alcântara pääsivät vetämään lyhyen ajan sisällä kolmesti, mutta kaikki kudit suuntautuivat kohti Los Blancosin maalivahtia Thibaut Courtois’ta.

Noin 20 minuutin jälkeen pallo kävi tolpassa Madridin päädyssä. Sadio Mané jallitteli vastustajia valkopaitojen boksissa ja kiskaisi tulisesti. Courtois sai juuri ja juuri näppinsä pallon tielle, ja peliväline kimposi kehikosta takaisin peliin.

Hieman ennen taukovihellystä Benzema heilutti verkkoa Liverpoolin päädyssä, mutta osuma hylättiin pitkähkön videotarkistuksen jälkeen paitsion takia. Kyseessä olisi ollut Madridin ensimmäinen maalia kohti suuntatunut yritys.

Toista jaksoa oli takana vajaat 15 minuuttia, kun Real Madrid siirtyi johtoon. Federico Valverde pamautti matalan keskityksen Liverpoolin puolustuslinjan poikki Viníciukselle, jonka tarvitsi vain siirtää pallo tyhjään verkkoon.

Maalin jälkeen Liverpool otti jälleen pelin hallintaansa. Hyvät maalintekopaikat loistivat kuitenkin poissaolollaan, ja Courtois hoiti kaikki edes auttavasti vaaralliset yritykset.

Liverpool voitti tällä kaudella liigacupin ja FA Cupin, mutta Valioliigassa ja Mestarien liigassa se jäi toiseksi. Real Madrid on nyt voittanut ennätykselliset 14 pokaalia Mestarien liigassa. AC Milan on kilpailun historian toiseksi menestynein joukkue seitsemällä mestaruudellaan.