Manchester Cityn ja Belgian A-maajoukkueen supertähti Kevin De Bruyne ei juurikaan arvosta Nations Leagueta, jonka kolmas kausi käynnistyy kesäkuussa.

Nations League perustettiin vuonna 2018 ja sen tarkoituksena oli korvata ystävyysottelut kilpailullisilla otteluilla. Idea oli sinänsä hyvä, mutta etenkään huippumaiden huippupelaajat eivät ole erityisemmin uudesta kilpailusta syttyneet – ymmärrettävistä syistä.

Ilman Nations Leagueta raskaan seurajoukkuekauden pelanneet pelaajat pääsisivät nyt loman viettoon, mutta sen sijaan usea pelaaja joutuu nyt maajoukkuetehtäviin. Kaiken lisäksi Nations Leagueta pelataan kesäkuussa harvinaisen kovaan tahtiin. Jokainen siihen osallistuva maajoukkue pelaa 11 päivään peräti neljä ottelua.

Loppuvuodesta pelataan MM-kisat, joiden vuoksi tuleva seurajoukkuekausi käynnistyy normaalia aiemmin. Pelaajien lomat jäävät minimiin, hurja ottelusuma lisää loukkaantumisriskiä ja kasvattaa pelaajien väsymystä, mikä näkyy väkisin pelintason laskuna.

Kaikki asiat huomioon ottaen on aiheellista kysyä: ”Onko tässä mitään järkeä?”

Viimeisen vuoden aikana yhteensä 55 ottelua seura- ja maajoukkueessa pelannut Kevin De Bruyne sanoo suoraan oman mielipiteensä asiasta.

– Pelaajat eivät voi vaikuttaa siihen, De Bruyne sanoo Het Laatse Nieuwsille otteluruuhkaan viitaten.

– En odota sitä innolla. Mielestäni Nations League ei ole tärkeä. Ne ovat edelleen kuin ystävyysotteluita ja joudumme pelaamaan niitä heti sen jälkeen, kun olemme saaneet päätökseen raskaan kauden.

– 12 kuukaudessa meillä on 3 viikkoa lomaa. Ulkopuoliset eivät ymmärrä, miltä pelaajasta tuntuu kauden jälkeen. Voisimme sanoa, että haluamme lisää lomaa, mutta se ei muuttaisi mitään. Sitä ei kannata edes ehdottaa, koska mikään ei kuitenkaan muutu.