Nottingham Forest voitti sunnuntaina pelatussa Valioliigan nousukarsintafinaalissa Huddersfieldin maalein 1-0 ja nousee ensi kaudeksi pääsarjatasolle 23 vuoden tauon jälkeen.

Nottinghamin nousua tuskin kukaan osasi ennustaa vielä kauden alussa, kun joukkue rämpi sarjan pohjilla ja vaihtoi manageria jo kahdeksan ottelun jälkeen. Steve Cooper nosti joukkueen lopulta sarjan neljänneksi ja nousukarsinnat toivat seuralle kauan odotetun lopputuloksen.

Viime vuosien aikana usea Mestaruussarjasta Valioliigaan noussut seura on käynyt vain piipahtamassa korkeimmalla sarjatasolla. Parhaimpina esimerkkeinä toimivat Norwich ja Fulham, joista ovat tulleet niin kutsuttuja ”hissijoukkueita”.

Nottingham haluaa välttää tämän kohtalon. Seuran kreikkalaisomistaja Evangelos Marinakisin poika, Miltiadis Marinakis, puhui juhlahumussa siitä, kuinka he aikovat satsata rahaa joukkueen vahvistamiseen.

– Minulla on uskomaton fiilis. Vaihdoimme manageria kahdeksan ottelukierroksen jälkeen, kun hävisimme jo kuudennen ottelun. Olimme tuolloin sarjan viimeisinä ja kasassa oli vain neljä pistettä. Nyt saavutimme nousun Valioliigaan. En tiedä miten kuvailla tunnettani, se on uskomatonta, Marinakis sanoi GOAL-sivustolle.

– Haluan kiittää Steveä, joka tuli tänne ja muutti koko joukkueen. Mielestämme hän on tehnyt uskomatonta työtä. Haluan totta kai kiittää myös pelaajiamme, jotka ovat johtaneet Nottingham Forestin tähän mahtavaan saavutukseen. He tekivät ihmeen niin huonon alun jälkeen.

– Tämä on kuitenkin vasta ensimmäinen askel. Matka on vasta alkanut. Haluamme investoida ja ostaa pelaajia rakentaaksemme joukkueen, joka pystyy kilpailemaan kaikkien kanssa Englannissa.

LUE MYÖS: Nottinghamin huikeaan nousuun johdattanut valmentaja suitsutti rakkauttaan seuraa kohtaan: ”Haluamme rakentaa menneisyyden positiivisten ajanjaksojen varaan”

Miltiadis Marinakis

@mil7iadis
See you all in the Premier League #BELIEVE