Arsenalin keskikenttäpelaaja Lucas Torreira siirtyi viime elokuussa kauden mittaiselle lainapestille Serie A -seura Fiorentinaan. Laina toimi paremmin kuin valtaosa vastaavista; uruguaylaisen peliaika Lontoossa oli jäänyt minimiin, kun tämä taas Firenzessä pelasi itsensä niin vakiokokoonpanoon kuin kannattajien sydämiiin. Viola-kannattajat äänestivät Torreiran kolmeen otteeseen kuukauden pelaajaksi vuoden 2022 ensimmäisen neljän kuukauden sisään.

Seurojen väliseen lainasopimukseen sisältyi osto-optio, jonka summaksi osapuolet sopivat 15 miljoonaa euroa. Transfermarktin markkina-arvoarvioon (20 miljoonaa) suhteutettuna summa kuulostaa reilulta, ei tosin Fiorentinan mielestä. Torreira ilmoitti hyvissä ajoin haluavansa jatkaa seurassa, jolle oli kaudella ilmeisen arvokas pelaaja. Kun lainan loppumetrit olivat kohdalla, italialaiset kuitenkin ilmoittivat, että eivät käytä osto-optiotaan. Nyt Gianluca DiMarzio kertoo, että Fiorentina pyrkii taivuttamaan Arsenalin myymään 26-vuotiaan noin 7-8 miljoonalla – siis puoleen hintaan sovitusta.

Mikäli mainittu hintavedätys ei onnistu, seura on aikeissa kiinnittää Torreiran sijasta vapailla papereilla liikkuvan Florian Grillitschin. Tässä tapauksessa Uruguayn maajoukkuepelaajan uudeksi osoitteeksi veikkaillaan kuviossa jo esiintynyttä Laziota, tai muita vielä nimeämättömiä Serie A -seuroja.

Fiorentinan seurajohto ei varsinaisesti ole kannattajien suosiossa, myytyään muun muassa Dusan Vlahovicin Juventukseen. Keskikenttäsuosikin menettäminen suoralle kilpailijalle tuskin parantaisi välejä.

Torreiran ja Arsenalin välinen sopimus on voimassa vielä vuoden päivät – Gunnersin ei siis luulisi olevan aivan heti syytä taipua Fiorentinan röyhkeään kaupantekotaktiikkaan.