Southampton vahvisti tiistai-iltana värvänneensä joukkueeseensa 20-vuotiaan keskuspuolustajan Armel Bella-Kotchapin. Bella-Kotchap siirtyy Pyhimyksiin Bundesliigan Bochumista, tiettävästi noin 10 miljoonan euron siirtokorvauksella. Nuoren topparin sopimus on nelivuotinen.

Bella-Kotchap on Bochumin seurahistorian kallein pelaajamyynti. Vanha ennätys yli tuplaantui.

– Armel Bella-Kotchap on ottanut Bochumissa jyrkän kehityskäyrän U17-junioreista bundesliigapelaajaksi. Otimme hänet harjoitusleirille jo 16-vuotiaana ja ajoimme häntä askel askeleelta edustusjoukkueeseen sisään, Bochumin toimitusjohtaja Sebastian Schindzielorz kommentoi.

– Hänestä tuli meillä U21-maajoukkuepelaaja. Sekin on osoitus erinomaisesta juniorityöstämme. Hänen kehittymistään on seurattu ulkomaita myöten tarkasti. Askel Valioliigaan on Armel Bella-Kotchapille haaste. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää uudessa seurassaan ja paljon menestystä Englannissa.

Southamptonin valmentaja Ralph Hasenhüttl oli myös hankinnasta hyvin innoissaan.

– Hän on pelaaja, joka sopii profiiliimme erittäin hyvin ja jolla on todella paljon potentiaalia. Luulen, että hän teki täydellisen valinnan, Hasenhüttl totesi.

Pariisissa syntynyt 190-senttinen on pelannut Bundesliigassa 22 ottelua ja 2. Bundesliigassa 43 ottelua. Saksan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa otteluita on pelattuna yhdeksän. Bella-Kotchapin isä on Cyrille Florent Bella, joka pelasi hyökkääjänä muutaman ottelun Kamerunin A-maajoukkueessa.