Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Bernardo Silva tarjosi viime talvena palveluksiaan Barcelonalle, kertoo Mundo Deportivo.

Barcelonan varapuheenjohtaja Rafael Yuste ja jalkapallojohtaja Mateu Alemany ravasivat Manchesterissä viime marras- ja joulukuussa, kun he neuvottelivat Cityn kanssa Ferran Torresin siirrosta Espanjaan.

Silva tapasi Yusten ja Alemanyn yhdellä seurapomojen vierailuilla Manchesterissä. Mundo Deportivon mukaan portugalilaistaituri kertoi Yustelle ja Alemanylle, että hän on Barcelonan kannattaja ja haluaisi liittyä seuraan.

Yuste ja Alemany pitivät Silvan puheita vitsinä, mutta myöhemmin toinen heistä sai kännykkäänsä viestin, jossa Portugalin maajoukkupelaaja sanoi uudestaan, että hän haluaisi siirtyä Barcelonaan, jos se on mahdollista.

The Athletic kertoo, että myös Silvan agentti Jorge Mendes on puhunut asiakkaastaan Barcelonan kanssa. Mendes tapasi 8. kesäkuuta Barcelonan puheenjohtaja Joan Laportan sekä Alemanyn illallisella Espanjassa.

Mundo Deportivon mukaan Mendes on tavannut Barcelonan seurajohtoa viime talven jälkeen usein, mutta huomionarvoista on, että Mendesin agentuuri edustaa myös joitain Barcelonan nykyisiä pelaajia.

Athleticin mukaan City ei ole saanut Silvasta tähän mennessä virallista tarjousta, eikä Barcelonalla olisi parhaillaan sellaiseen varaakaan.

Silva on parhaillaan kesälomallaan, ja hänen on määrä palata Manchester Cityn harjoitusvahvuuteen 11. heinäkuuta.

Athleticin mukaan kyseessä on jo toinen kesä peräkkäin, kun Silva haluaisi siirtyä Espanjaan, mutta yleinen käsitys tilanteesta on se, että hän tai hänen edustajansa eivät yritä väkisin saada siirtoa pois Citystä.

Manchester Cityllä on sama kanta niin Silvan kuin muidenkin pelaajien kohdalla: ketään ei pakoteta jäämään seuraan. Pelaajalle suodaan siirto muualle, jos hän niin tahtoo, mutta City haluaa mieleisensä siirtokorvauksen joka tapauksessa.

City kyseli aiemmin tänä vuonna alustavasti, olisiko Silva halukas solmimaan seuran kanssa uuden sopimuksen. Manchesteriläisseura oli yhteydessä myös Silvan perheeseen, ja kaikki Cityn saama palaute oli positiivista. Osapuolet päätyivät kuitenkin tuolloin siihen, että he jatkavat nykyisellä, kesään 2025 ulottuvalla, diilillään.