The New York Timesin tuore raportti paljastaa Chelsean toimistolla pitkään vallinneen myrkyllisen ilmapiirin.

Raportin mukaan lukuisia Chelsean työntekijöitä katosi viime vuonna viikoiksi töistä jäätyään sairasvapaalle. Joskus poissaolot kestivät kuukausia.

Tammikuussa myös pidetty seuran henkilökunnan jäsen teki itsemurhan. Ei ole todisteita, johtuiko teko Chelsean työympäristöstä, mutta se järkytti seuran henkilökuntaa.

Henkensä riistänyt työntekijä oli saanut edellisenä syksynä potkut seurasta.

– Vähintään 10 henkilökunnan jäsentä seuran 50 jäsenen osastolta jätti seuran yhdessä, yksi työntekijöistä kertoi Timesille.

– Ennen Chelseassa työskentelyä, en ajatellut minulla olisi mielenterveysongelmia. Nopeasti seuran leiviin liityttyäni huomasin, etten nukkunut kunnolla ja se vain paheni edetessään, toinen entinen työntekijä sanoi.

Chelsean markkinointiosaston jäsenet ovat tottuneet odottamaan pomoiltaan julkista sättimistä kollegoidensa edessä ja kohtaamaan nöyryyttäviä raivopurkauksia. Heitä on myös toisinaan komennettu poistumaan kesken kokouksen.

Times haastatteli raporttiinsa sekä entisiä että nykyisiä Chelsean työntekjöitä. Lehden mukaan jokainen haastattelijoista alleviivasi kuvaa ongelmallisesta työympäristöstä, jota leimaavat kurjat olot, painostaminen ja pelko.

Timesin otettua Chelseaan yhteyttä syytöksistä, seura on käynnistänyt sisäisen tutkinnan edellisen omistuksen aikana tapahtuneista asioista.

Chelsea siirtyi hiljattain yhdysvaltalaisen Todd Boehlyn konsortion omistukseen. Seuran vuodesta 2003 asti omistanut oligarkki Roman Abramovits joutui vetäytymään syrjään Venäjän aloitettua hyökkäysodan Ukrainaa vastaan.

Chelsea on kokenut viime viikkoina myös muita muutoksia siirtojen mahdollistaja Marina Gravoskaian, neuvonantaja Petr Cechin ja puheenjohtaja Bruce Buckin jätettyä seuran.

Boehlyn johtamat uudet omistajat vakuuttavat uskovansa turvallisen työilmapiirin voimaan.

– Seuran uusi johto uskoo työympäristöön ja korporaatiokulttuuriin, joka voimaannuttaa työntekijöitään ja varmistaa, että he tuntevat olonsa turvalliseksi, arvostetuksi ja luotetuksi, Chelsea vakuutti tiedotteessaan.

Lähde: New York Times