Manchester City vahvisti tänään maanantaina hankkineensa Kalvin Phillipsin Leeds Unitedista. 26-vuotias Englannin maajoukkuepelaaja pani puumerkkinsä kuusivuotiseen sopimukseen. Leeds saa Phillipsistä 48,7 miljoonan euron suuruisen korvauksen.

Phillips pelasi Elland Roadilla 235 ottelua kahdeksan kauden aikana. Hänestä tuli Cityn kesän kolmas hankinta Erling Hålandin ja Stefan Ortega Morenon jälkeen.

– Olen äärimmäisen iloinen, kun saan liittyä Manchester Cityyn. City on jälleen todistanut olevansa paras joukkue tässä maassa, Phillips sanoi.

Leeds ja Manchester City olivat päässeet sopuun siirron ehdoista kaksi viikkoa sitten, Phillips ja City puolestaan löysivät yhteisymmärryksen viime viikon aikana, kertoo The Telegraph. Palattuaan viikonloppuna lomaltaan Phillips suoritti lääkärintarkastuksensa.

Manchester Cityn joukkueen rakentaminen etenee mallikkaasti. Manageri Pep Guardiola oli jo jonkin aikaa toivonut kokoonpanoonsa maaliahnetta hyökkääjää ja sai sellaisen Hålandista. Phillipsin avulla hän on nyt saanut myös merkittävästi parannettua keskikenttäänsä ja täysin korvattua Fernandinhon, 37, joka palasi kotimaahansa Brasiliaan.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Manchester City

@ManCity
We are delighted to announce the signing of @Kalvinphillips on a six-year deal 🤩

Welcome, Kalvin! 💙

#ManCity

Muokattu 4.7. klo 13.05: Sisältöä lisätty ja otsikko muutettu. Aiempi otsikko oli ”Manchester Cityn superjoukkue vahvistuu entisestään – nyt vahvistui lähes 50 miljoonan euron siirto”.