Southampton ja skotlantilaisjätti Rangers ovat päässeet sopuun keskikenttäpelaaja Joe Aribon siirrosta Englantiin, kertoo Athletic.

Saintsin on määrä maksaa alustavasti noin seitsemän miljoonaa euroa Aribosta, 25, mutta diilin kokonaisarvo saattaa lopulta kasvaa yli 11 miljoonaan euroon, kun Rangersin jälleenmyyntilauseke lasketaan mukaan.

Aribon sopimuksessa on aina ollut noin 11.7 miljoonan euron ulosostoklausuuli, eikä Rangers ole halunnut joustaa tuosta hinnasta.

Southampton ja Aribo ovat päässeet sopuun hänen sopimuksensa henkilökohtaisista ehdoista, mutta hän ei ole vielä allekirjoittanut diiliä. Nigerian maajoukkuepelaaja on matkustamassa vielä tällä viikolla Southamptonin lääkärintarkastukseen.

Aribo tunnetaan pääasiassa keskikenttäpelaajana, mutta viime kaudella häntä käytettiin Rangersin loukkaantumissuman takia ajoittain myös hyökkääjänä.

Jos Aribon siirto toteutuu, hänestä tulee Southamptonin viides hankinta tänä kesänä. Aiemmin Saintsin riveihin ovat jo liittyneet maalivahdit Gavin Bazunu ja Mateusz Lis, toppari Armel Bella-Kotchap sekä keskikenttäpelaaja Roméo Lavia.