FC Barcelona on tehnyt Frenkie de Jongille tiettäväksi, että hänen pitää lähteä seurasta ja liittyä Manchester Unitediin. Alankomaalainen keskikenttäpelaaja siirtyi Ajaxista Barcelonaan 75 miljoonaa euroa vastaan vuonna 2019, mutta hän on ollut siirtospekulaatioiden kohteena viime kauden päättymisestä lähtien.

Fabrizio Romano raportoi torstaina, että Barça ja United ovat päässeet yhteisymmärrykseen siirtosumman suuruudesta. Manchesterilaisseura maksaa De Jongin oikeuksista vähintään 75 miljoonaa euroa. Korvaus voi kasvaa ehtojen myötä kymmeneen miljoonaan euroon.

De Jongin tiedetään haluavan jäädä Barcelonaan, mutta Mundo Deportivossa julkaistun jutun mukaan Blaugrana painostaa De Jongia suostumaan siirtoon. Julkisesti Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta on vakuutellut ”tekevänsä kaikkensa”, jotta De Jong jäisi seuran vahvuuteen eikä lähtisi Englantiin.

Barcelona on pakkotilanteessa. Välttyäkseen rikkomasta taloudellisen reilun pelin sääntöjä, sen pitää myydä De Jong. De Jongin siirto vapauttaisi noin 30–35 miljoonaa euroa tilaa palkkakaton alle.

Manchester United kaavailee De Jongista tärkeää palasta keskikentälle. Juonikkuudestaan ja monipuolisuudestaan tunnettu De Jong onnistui viime kaudella neljä kertaa maalinteossa pelaamissaan 47 ottelussa.