Barcelonan päävalmentaja Xavi pitää Frenkie de Jongin kauppaa Manchester Unitediin mahdollisena. Siirtospekulaatiota on seurattu herpautumattoman kiinnostuneesti lehdistön välityksellä. Barcelonan ja Unitedin välillä on tiettävästi olemassa periaatteellinen sopimus, mutta De Jong on itsepintaisesti kieltäytynyt suostumasta siirtoon.

Tällä hetkellä De Jong harjoittelee Yhdysvalloissa muun Barcelonan kokoonpanon kanssa. Toistaiseksi keskikenttäpelaajaa on käytetty vain vaihtomiehenä ja otteluiden lopussa keskuspuolustajana. Xavi puhui De Jongin tilanteesta eilen lauantaina harjoitusottelun muodossa pelatun El Clásicon jälkeen.

– Olemme käyneet [De Jongin kanssa] henkilökohtaisia keskusteluja, jotka ovat erittäin tärkeitä, enkä paljasta [niiden sisältöä] tässä. Hän on avainpelaaja, mutta sitten on myös tämä rahallinen tilanne ja taloudellisen reilun pelin säännöt, myönsi Xavi.

– En lähetä viestejä kenellekään. Pidän hänestä paljon pelaajana.

– Topparina pelaamalla hän voi auttaa meitä paljon, hän voi sopeutua tuolle pelipaikalle. Haluamme, että keskuspuolustaja avaa peliä, ja hän tekee niin todella hyvin.

Xavin kommentti siitä, että hän aikoo peluuttaa De Jongia joukkueen alimpana miehenä, on epätavallinen. Vaikka De Jong on tottunut häärimään keskikentän pohjalla, hän ei loista puolustussuunnan ominaisuuksillaan, vaan ketteryydellään ja pelisilmällään. Puolustuslinjassa De Jong ei pysty samalla tavalla kuljettamaan palloa tai löytämään vapaita pelaajia, missä hän on erinomainen.