Everton pelasi perjantaina hyväntekeväisyysottelun Ukrainan suurseuraa Kiovan Dynamoa vastaan. Dynamo kiertää Eurooppaa pelaamassa ”otteluita rauhan puolesta”. Pelin aikana Everton päätti kunnioittaa kannattajaansa Paul Strattonia, joka oli avittanut Venäjän hyökkäyssotaa paenneita ukrainalaisia Englantiin.

Stratton pääsi kentälle laukaisemaan rangaistuspotkun kesken pelin. Hän ei jäätynyt katsojien tai kanssapelaajien kättentaputuksista, vaan onnistui viimeistelemään pallon ohi paikalleensa jähmettyneen Denys Boikon.

Maalia ei muodollisesti laskettu lopputulokseen. Everton voitti ottelun 3–0. Tulevaksi kaudeksi Burnleystä ostettu laitahyökkääjä Dwight McNeil teki kaksi täysosumaa.

Stratton on 44-vuotias Liverpoolin kunnan työntekijä, entinen poliisimies. Auttaakseen Ukrainasta tulevia pakolaisia, hän oli matkustanut autollaan Puolaan veljensä kanssa tämän vuoden maaliskuussa. Kontaktejaan ja alustavaa puolan kielen taitoaan käyttämällä hän oli auttanut sodan uhreja neljän päivän ajan.

– En voinut istua kotona tekemättä mitään, sanoi Stratton tuolloin BBC Newsin mukaan.

ESPN FC

@ESPNFC
Everton supporter Paul Stratton was brought on to take a penalty in a friendly match against Dynamo Kyiv.

He has been delivering supplies by car to refugees of the Russian invasion in Ukraine 👏