Amerikkalaismaalivahti Gabriel Slonina siirtyy pian MLS-organisaatio Chicago Firesta Chelseaan. Asian vahvisti muutama tunti sitten toimittaja Fabrizio Romano, joka ei käytännössä koskaan erehdy, kun hän julistaa siirtohuhun varmaksi. Chelsea maksaa hänen tietojensa mukaan Sloninasta lähes 15 miljoonaa euroa.

Slonina, 18, ja hänen sopimusasioitaan hoitava agentti matkustavat Lontooseen tänään sunnuntaina. Allekirjoitettuaan sopimuksensa ja läpäistyään lääkärintarkastuksen, hän palaa Yhdysvaltoihin pelaamaan MLS-kauden loppuun.

Mikäli lukemattomia palstametrejä on uskominen, useat huippuseurat yrittivät saada Solinan vahvuuteensa. Jopa maajoukkueet ovat kilpailleet hänestä. Puolan päävalmentaja Czeslaw Michniewicz vieraili taannoin Chicagossa houkutellakseen monipuolisen ja itsevarman Sloninan — jonka vanhemmat ovat kotoisin Puolasta — maajoukkueeseensa. Michniewics olisi valmis ottamaan maalivahdin maajoukkueympyröihinsä vaikka välittömästi, mutta Slonina sitoutunee edustamaan Yhdysvaltoja, koska tämän ”sydän on amerikkalainen”.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Excl: Gaga Slonina to Chelsea, here we go! Agreement with Chicago Fire for $15m, add-ons included. Talented GK and his agent will fly to London on Sunday to complete medical and sign. 🚨🔵🇺🇸 #CFC

Slonina will finish the season with Chicago before joining Chelsea on January 1.