Chelsea on tehnyt Barcelonalle 17.8 miljoonan euron tarjouksen hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangista, kertoo Athletic.

Siirtokorvauksen lisäksi tarjous sisältää vaihtokaupan, jossa laitapuolustaja Marcos Alonso siirtyisi toiseen suuntaan.

Barcelona ei ole vielä vastannut Chelsean tarjoukseen, koska katalonialaisjätti pohtii, haluaako se luopua pelaajasta, joka liittyi seuraan vasta aiemmin tänä vuonna. Aubameyang, 33, pelasi neljä vuotta Arsenalissa, mutta hän purki sopimuksensa Tykkimiesten kanssa tammi-helmikuun vaihteessa ja siirtyi Barcelonaan.

Athleticin mukaan Chelsean ja Aubameyangin välisissä neuvotteluissa ei odoteta ilmenevän ongelmia, jos vain seurat pääsevät ensin siirrosta sopuun.

Barcelonan päävalmentaja Xavi haluaisi pitää Aubameyangin joukkueessaan, mutta Barcelonan seurajohto saattaa sallia gabonilaiskärjen lähdön helpottaakseen seuran taloushuolia.

Aubameyang on Chelsean päävalmentajalle Thomas Tuchelille tuttu pelaaja heidän yhteiseltä ajaltaan Borussia Dortmundista.

Gabonin maajoukkuehyökkääjä on tyytyväinen Barcelonassa, mutta jos hänen on lähdettävä seurasta, Chelsea on tiettävästi hänen ykkösvaihtoehtonsa.

Kaikki Valioliigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.