Perinteikkäät englantilaisseurat Everton ja Nottingham Forest kohtasivat toisensa 23 vuoden tauon jälkeen lauantaina.

Goodison Parkilla pelattu ottelu päättyi 1-1-tasatulokseen. Päärooliin nousivat joukkueiden maalivahdit Jordan Pickford sekä Dean Henderson.

Kummankaan joukkueen puolustus ei erityisemmin vakuuttanut. Pickford ja Henderson pitivät joukkueitaan pystyssä ja kummallekin kirjattiin jo avausjaksolla kolme torjuntaa.

Sarjanousija Nottingham näytti vievän mukanaan täyden pistepotin, kun Brennan Johnson laukoi paluupallosta vieraat johtoon kahdeksan minuuttia ennen täyttä aikaa.

Everton kuitenkin vältti kolmannen peräkkäisen tappionsa, kun se nousi viime hetkillä kuin varkain tasoihin. Pickford vapautti pitkällä avauksellaan Demarai Grayn läpiajoon, ja pirteästi esiintynyt englantilaishyökkääjä sijoitti pallon ohi Hendersonin.

Hendersonin toinen peräkkäinen nollapeli mureni kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa, mutta siitä huolimatta hän oli ottelun päätähti. Englantilaisvahti kirjasi tilastoihinsa peräti seitsemän torjuntaa, joista useampi oli varsin näyttävä. Evertonin ahkerimpana laukojana kunnostautui joukkueen kirkkain tähti Anthony Gordon, joka hakkasi päätään Henderson-nimiseen muuriin peräti viisi kertaa.

Valioliigalauantain tulokset:

Tottenham – Wolves 1-0
Crystal Palace – Aston Villa 3-1
Everton – Nottingham Forest 1-1
Fulham – Brentford 3-2
Leicester – Southampton 1-2