Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel uskoo, että hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang voi rikkoa seuran ”ysipaidan kirouksen”.

Arsenalista tuttu Aubameyang, 33, palasi Valioliigaan puolen vuoden tauon jälkeen, kun Chelsea hankki hänet siirtoikkunan viimeisenä päivänä Barcelonasta.

Aubameyang teki aikoinaan 79 maalia 95 ottelussa pelatessaan Tuchelin alaisuudessa Borussia Dortmundissa.

Chelseassa hän saa pelinumerokseen yhdeksän, josta on muodostunut eräänlainen taakka sen kantajille lontoolaisseurassa. Ysipaidalla ovat Chelseassa pelanneet muun muassa Romelu Lukaku, Tammy Abraham, Gonzalo Higuain ja Alvaro Morata, joilla oli enemmän tai vähemmän vaikeuksia Lontoossa.

Tuchel vitsaili aiemmin tänä kesänä, että Chelsean pelaajat ovat pelänneet ysipaitaa sen jälkeen, kun se jäi Lukakulta vapaaksi, mutta saksalaisluotsi uskoo, että Aubameyang on valmis murtamaan pelinumeron kirouksen.

– Auba ei pelkää menneisyyttä tai sitä, mitä jokin numero merkitsee. Hän on valmis taistelemaan luodakseen omaa historiaansa. Ysipaidan ottaminen kertoo, että hän on riittävän rohkea, kommentoi Tuchel Sky Sportsin mukaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

– Auba on mielestäni aina taistellut mielellään jonkin eteen ja ottanut vastaan haasteita, joten mitä enemmän hänellä on haasteita, sen parempi.

– Jos hän haluaa päästä yli ysipaidan kirouksesta tai jos hän haluaa näyttää jollekin Lontoossa, että hän on parempi kuin tietyt ihmiset ajattelevat, niin se on vain hyvä asia.

Aubameyangilla on pieni murtuma leuassaan, joten hän ei ole käytettävissä vielä lauantaina West Hamia vastaan, mutta gabonilaiskärki saattaa liittyä Chelsean harjoituksiin ensi viikolla.

Chelsea yrittää saada Aubameyangin nopeammin kentälle suojaavan kasvomaskin avulla.

– Meidän on saatava hänelle maski hänen leukansa suojaksi, joten me yritämme päästä ensi viikolla alkuun maskin kanssa, sanoi Tuchel.