Erotuomarijärjestö PGMOL (Professional Game Match Officials Limited) on todennut sekä West Hamia että Newcastlea vastaan viime valioliigakierroksella tehtyjä tuomaripäätöksiä vääriksi. Kummaltakin joukkueelta VAR-tuomion jälkeen hylätyt maalit olisi pitänyt paneelin mukaan hyväksyä.

West Hamin Maxwel Cornet tasoitti vierasottelun Chelsaa vastaan sen 90. minuutilla. Maali hylättiin kuitenkin videotarkastuksen jälkeen, sitä ennen tapahtuneeksi katsotun rikkeen vuoksi.

– Naurettavan huono tuomio, sanoi Irons-manageri David Moyes, joukkueensa tappioon päättyneen ottelun jälkeen.

Crystal Palacen puolustaja Tyrick Mitchell siirsi pallon omaan maaliinsa 0-0 -tulokseen päättyneen Newcastle-ottelun toisen jakson alkupuolella. Tämäkin maali hylättiin, vedoten tilanteessa tapahtuneeseen rikkeeseen.

PGMOL totesi molemmat ratkaisut vääriksi, ja tekee täyttä yhteistyötä Valioliigan kanssa tapahtumien tarkastelussa.

– Surullista, että erotuomaritoiminnan taso on nykyisin näin heikko, Moyes sanoi.