Norwichin suomalaishyökkääjä Teemu Pukki kertoi viime viikolla Norwichin paikallismedia Pink Un -sivustolle toivoneensa siirtoa viime kesän siirtoikkunassa. Maanantaina Pukki puhui suunsa puhtaaksi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa liittyen kesän siirtokuvioihinsa.

Norwich käytti Pukin sopimuksessa olleen option nopeasti viime kauden jälkeen. Option myötä Pukin sopimus jatkui vielä vuodella. Norwich putosi viime kauden jälkeen taas takaisin Mestaruussarjan puolelle. Pukki olisi halunnut vielä jatkaa pelejään Valioliigassa.

– Minusta tuntui, että olin pärjännyt riittävän hyvin jatkaakseni pelaamista Valioliigasta, mutta siirto ei toteutunut, Pukki sanoi Pink Unille.

Pukille selvisi melko nopeasti, ettei siirto ole realistinen.

– Oli se (siirto) toiveissa, mutta aika nopeasti kävi selväksi, ettei se tule tapahtumaan. Siinä oli sen myötä aika kauan aikaa valmistaa itseäni tähän kauteen Norwichissa. Kyllä se otti aikansa, että sai sen pois mielestä, mutta ei se nyt kauaa kestänyt. Nyt fokus on siinä, että Norwich nousee kauden päätteeksi Valioliigaan.

– Siellä on ollut hienot neljä vuotta ennen tätä. Kaikki on tuttua ja kaikki on jatkunut samalla tavalla, niin ei siinä ole mitään isompaa ongelmaa, Pukki totesi Huuhkajien lehdistötilaisuudessa maanantaina.

Norwich ei halunnut luopua Pukista halvalla. Se myös karisti ostajaehdokkaat.

– Oli siinä kaikenlaisia kyselyitä, mutta ei kellään ollut aikomusta tarjota niin paljon kuin mitä Norwich loppuen lopuksi halusi minusta. Se oli siinä mielessä aika selvää, ettei sitä (siirtoa) tule tapahtumaan. En enää ajattele sitä asiaa. Se on mennyttä ja olen nyt Norwichin pelaaja tämän kauden. Sitten mietitään kauden jälkeen tulevaisuuden juttuja taas uudestaan, Pukki totesi.

Norwich aloitti kauden takkuisesti, mutta on nopeasti noussut sarjataulukossa jo toiseksi. Pukki on viimeistellyt kolme osumaa ja syöttänyt kaksi maalia.

Pukki on Huuhkajien joukkueessa mukana, kun Suomi pelaa kaksi viimeistä lohkovaiheen otteluaan Nations Leaguessa. Ensimmäinen ottelu on Romaniaa vastaan tulevana perjantaina Helsingissä ja viimeisessä pelissä Suomi kohtaa vieraissa Montenegron ensi maanantaina.

Norwichin tulokset
PvmOtteluTulos
01.10.2022BlackpoolBLANorwich City FCNOR0-1
17.09.2022Norwich City FCNORWest BromwichWBA1-1
14.09.2022Norwich City FCNORBristol CityBRC3-2
03.09.2022Norwich City FCNORCoventry CityCOC3-0
30.08.2022BirminghamBIRNorwich City FCNOR1-2
Mestaruussarjan sarjataulukko
#JoukkueOVTHMP
1Sheffield United FC SHU1173120-624
2Norwich City FC NOR1172217-923
3Reading FC REA1170413-1521
4Burnley BUR1146118-1118
5Queens Park Rangers QPR1153316-1218

LUE MYÖS

 

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen