Teemu Pukki esiintyy päätähtenä Viaplayn Valioliigan suomalaiset -dokumenttisarjan tämän viikon jaksossa.

Pukki pelasi Valioliigassa Norwichin paidassa 73 valioliigaottelua ja iski 22 maalia. Kaiken kaikkiaan Norwich-vuosina kertyi kaikki kilpailut mukaan lukien 210 ottelua tehoin 88+29.

– Minulla oli [ennen siirtoa] sellainen mielikuva, että se on pitkää palloa ja perään. Oli hyvät keskustelut meidän urheilutoimenjohtajan ja silloisen valmentajan, Daniel Farken, kanssa. Puhelu Farken kanssa selvensi aika paljon sitä, miten Norwich haluaa pelata, Pukki sanoo dokumentissa.

Pukki muistetaan lukuisista hienoista hetkistä Norwichin paidassa. Yksi sellainen oli hattutemppu – ja erityisesti se volley – valioliigakauden 2019-20 kotiavauksessa Newcastlea vastaan.

– Veto onnistui aika täydellisesti. Tuli aika mahtavaan paikkaan.

Toinen erityinen hetki osui saman kauden viidennelle kierrokselle, kun hallitseva mestari Manchester City saapui kylään.

– Kukaan ei uskonut, että me voisimme tehdä mitään Cityä vastaan. Rehellisesti sanottuna emme me pelaajatkaan varmaan uskoneet, Pukki sanoo.

– Tunnelma oli paras, mitä olen Carrow Roadilla [Norwichin kotistadion] kokenut. Varsinkin se loppu, kun City painosti ja pystyttiin silti pitämään [voitosta kiinni]. Voitettiin edelliskauden mestari.

Pukista kertova jakso tulee katsottavaksi perjantaina 15.12. Sarja on kuusiosainen, ja uusi jakso julkaistaan aina perjantaisin.

Jaksot katsottavissa Viaplayssa:  

  • Jakso 1: 24.11. Antti Niemi 
  • Jakso 2: 1.12. Teemu Tainio 
  • Jakso 3: 8.12. Jussi Jääskeläinen 
  • Jakso 4: 15.12. Teemu Pukki 
  • Jakso 5: 22.12. Aki Riihilahti 
  • Jakso 6: 29.12. Jonatan Johansson  

LUE MYÖS