Chelsea on erottanut markkinointijohtajansa Damian Willoughbyn hänen jäätyä kiinni seksuaalisesta häirinnästä.

Telegraphin tietojen mukaan Willoughby lähetti lukuisia sopimattomia viestejä jalkapallon talousagentti Catalina Kimille, ennen kuin hänet palkattiin lontoolaisseuraan toista kertaa urallaan.

Willoughby ehti työskennellä vain alle kuukauden seurassa. Kim teki asiasta valituksen Chelsean liikepuolen puheenjohtajalle Tom Glickille, joka pestasi Willoughbyn seuraan. Nainen kertoo kokeneensa itsensä puhelimessa uhatuksi, kun Willoughby työskenteli Chelseassa.

Willoughby aloitti roolissa syyskuussa. Hän työskenteli aiemmin Chelseassa vuosina 2007-2010.

Kim välitti Glickille sarjan Willouhgbyn lähettämiä viestejä. Viesteissä kysyttiin, onko hän alasti ja ehdotettiin seksin harrastamista. Willoughby myös lähetti seksuaalisen videon, jossa hän lupasi järjestää Kimille tapaamisen Manchester Cityn toimitusjohtajan Ferran Sorianon kanssa, jos hän suostuisi olemaan ”tuhma”.

Telegraphin tietojen mukaan Kim hylkäsi Willoughbyn lähestymisyritykset ja muistutti miehen olevan naimisissa.

Kim ja Willoughby tapasivat ensimmäisen kerran, kun mies työskenteli City Football Groupin myynnin varapuheenjohtajana. Kim lähetti syyskuun kolmantena päivänä Glickille todisteena kahdeksan näyttökuvaa saamistaan viesteistä kaksi päivää ennen Willoughbyn astumista virkaan.

Glick tiedotti Kimille elokuun 29. päivä sähköpostitse Willoughbyn pestauksesta ja järjesti kolmikolle tapaamisen syyskuun ensimmäisenä päivänä. Agentilla heräsi jo tuolloin epäilyksiä värväyksestä, kun hän sai vihaisen puhelinsoiton Willoughbyltä.

Kaksi viikkoa ensimmäisen valituksen jälkeen Kimin neuvottelut sijoitusprojektista Chelsean kanssa pysähtyivät ja Willoughbyn potkuista päätettiin tiistaiaamuna sisäisessä tapaamisessa.

Kim työskentelee C&P Sports Groupin toimitusjohtajana. Hänet tunnetaan miljoonien arvoisten kauppasopimusten tekemisestä eurooppalaisten jalkapalloseurojen, kuten Manchester Cityn ja Tottenhamin välillä. Hän on myös auttanut Real Madridia avaamaan ensimmäisen jalkapalloakatemiansa Koreaan.

Kim ei tehnyt Willoughbyn aiemmista viesteistä valitusta, koska hän toivoi ettei hänen tarvitsisi enää tehdä liikeneuvotteluja hänen kanssaan. Kim ei myöskään halunnut riskeerata muita ammattisuhteitaan.

Viimeisin tapaaminen kuitenkin muutti naisen mielen.

– Olen tehnyt Tom Glickille valituksen Damian Willoughbyn viimeisen kahden vuoden aikaisesta käytöksestä mukaan lukien hänen viimeisimmistä uhkaavasta puhelusta minulle. Uskon vahvasti, että tämä ei ole ympäristö ja yrityskulttuuri, jota yhdenkään Valioliigaseuran tulisi suvaita, Kim kommentoi Telegprahille valitustaan asianajajansa Nick Trainerin kautta.

Chelsean uudet omistajat ovat Todd Boehlyn johdolla jo aiemmin tutkineet seuran markkinointiosastolla tapahtunutta kiusaamiskulttuuria. LUE LISÄÄ!