Steven Gerrardin vaativa luonne ja kunnianhimo vetoavat Viljami Sinisaloon. Liverpool-legenda on tehnyt Aston Villan managerina seuran nuoreen suomalaisvahtiin suuren vaikutuksen.

Sinisalo, 21, solmi kesällä jatkosopimuksen Villan kanssa. Maalivahti pelaa tällä kaudella lainalla Ykkösliigassa lähiseudun seurassa Burton Albionissa.

Sinisalo ehti tutustumaan viime kaudella Gerrardin metodeihin ollessaan Villan kolmosvahdin roolissa.

– Vaativa. Englanniksi sanottaisiin, että ”No nonsense -valmentaja”. Hänellä on tietyt standardit, joita hän vaatii pelaajilta ja taktinen osaaminen on huippuluokkaa, Sinisalo kuvaili Valioliiga.comille.

– Kunnianhimoinen ja haluaa Europpaan nopealla tähtäimellä. Hän on tuonut tuoretta virtaa meille.

Sinisalo on päässyt Villan organisaatiossa harjoittelemaan todellisten huipputorjujien kanssa. Emiliano Martínez johti Argentiinan vuosi sitten Copa Américan mestariksi.

Robin Olsen on puolestaan esiintynyt 60 ottelussa Ruotsin maajoukkueessa. Kahden ammattilaissarjoissa kokeneen vahdin kanssa työskentely on ollut Sinisalon kehityksen kannalta hyvin arvokasta.

Sinisalo oli viime kaudella Villan kolmas vaihtoehto heidän takana ja valioliigadebyyttikin oli lähellä päätöskierroksella Manchester Cityä vastaan. LUE LISÄÄ!

– Toinen Ruotsin A-maajoukkueessa ja Emi Martínez on mun silmissä yksi maailman parhaista maalivahdeista. On se hienoa katsoa niiden tekemistä joka päivä, Sinisalo kehui Villan kaksikkoa.

– Olen oppinut siitä tosi paljon nähtyäni, miten huippuammattilainen toimii kentällä ja sen ulkopuolella.

Sinisalo on saanut Villan mentoriltaan Martínezilta myös ohjeita oman pelinsä kehittämiseen. Tärkeintä on pitää tasaisuus henkilökohtaisissa otteissa.

– Ei ole päiviä, jolloin olet huipulla ja seuraavana päivänä et olekaan siellä. Valmentaja katsoo yleensä tasaisuutta ja ettet tee hirveästi isoja virheitä, Sinisalo kertoi.

– Pystyt pitämään joukkueesi mukana pelissä. Ollaan puhuttu Emin kanssa tosi paljon siitä henkisestä puolesta.

Joni Ahokas, Helsinki
Twitter: @AhokasJoni