Englannin umpisurkea taival tämän kauden Nations Leaguessa tuli maanantaina päätökseen, kun Gareth Southgaten valmentama miehistö pelasi Saksan kanssa kotikentällä 3-3-tasapelin.

Ottelun avausosuma syntyi 52. minuutilla İlkay Gündoganin ampumasta rangaistuspotkusta. Saksalle vihellettiin pilkku, kun Harry Maguire kaatoi Jamal Musialan.

Toinen maali nähtiin varttia myöhemmin, kun Kai Havertz ujutti rangaistusalueen tuntumasta komean kudin takaylänurkkaan. Hyökkäys lähti käyntiin Maguiren pallonmenetyksestä.

Maguiren onneksi Englanti yltyi vielä hienoon kiriin.

Luke Shaw iski kavennuksen 72. minuutilla, kun Reece Jamesin keskitys leijaili hieman yllättäen hänelle asti rangaistusalueella. Englannin toinen maali nähtiin vain muutama minuutti myöhemmin, kun Bukayo Saka tanssahteli Saksan puolustajien keskellä ja tarjoili lopuksi pallon Mason Mountille, joka tykitti kuulan sisään.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia, kun Englannille vihellettiin pilkku videotarkistuksen jälkeen Nico Schlotterbeckin liu’uttua Jude Bellinghamin jaloille. Vetovastuun otti Harry Kane, joka laukaisi pallon satavarmasti vasempaan yläkulmaan.

Kotijoukkueen johtoasema kesti kuitenkin vain hetken, sillä Saksa tuli tasoihin 87. minuutilla. Englannin maalivahti Nick Pope ei saanut vangittua Serge Gnabryn vetoa syliinsä, ja Havertz viimeisteli irtopallosta illan toisen osumansa.

Englannin saldoksi jäi kuudesta Nations Leaguen ottelusta kolme tappiota ja kolme tasapeliä.

Jo ennen maanantain ottelua oli selvillä, että Englanti jää lohkossaan viimeiseksi ja putoaa siten Nations Leaguen A-divisioonasta. Lohkovoitto meni Italialle, joka kaatoi maanantaina omassa ottelussaan Unkarin vieraissa 2-0.