Newcastle on vahvistanut rivejään australialaisella huippulupauksella Garang Kuolilla. Valioliigaseura vahvistaa pääseensä sopuun siirrosta Australian A-Liigassa pelaavan Central Coast Marinersin kanssa.

Kuol, 18, liittyy Newcastlen riveihin tammikuussa.

Egyptissä syntynyt Kuol muutti perheensä kanssa Australiaan pakolaisena. Hän liittyi tammikuussa 2021 Marinersin nuorisoakatemiaan.

Kuol debytoi Marinersin edustusjoukkueessa joulukuussa 2021 cup-ottelussa APIA Leichardtia vastaan ja onnistui maalinteossa vain seitsemän minuuttia kentälle tulonsa jälkeen. Nuorukainen teki ensimmäiseen seitsemään liigaotteluunsa neljä maalia.

Kuol pelasi aiemmin tähä vuonna A-Liigan tähdistöjoukkueessa, joka kohtasi Sydneyssä Barcelonan 70 000 -päisen yleisön edessä.

– Tämä on uskomatonta. Nuorena poikana Australiasta Valioliiga oli aina se juttu, jota kaikki seurasivat. Kukaan ei uskonut koskaan pääsevänsä sille tasolle. Tässä asemassa oleminen on uskomatonta, Kuol kehui siirtoaan seuran tiedotteessa.

– Aion nyt harjoitella kovaa, pelata kovaa ja toivottavasti päästä mukaan MM-kisoihin.