Viime sunnuntaina koettiin Arsenal-yhteisössä lämpimiä tunnelmia, kun Hale End -kasvatti Bukayo Sakan loukkaannuttua tilalle Nottingham Forest -otteluun astui saman akatemian pojista Reiss Nelson.

22-vuotias laituri ei ole peliminuuteilla omassa seurassaan juhlinut, mutta näytti tilaisuuden saatuaan mihin hänestä on – peliaikaa reilu tunti, tehoja kahden maalin ja yhden maalisyötön edestä.

Nelsonin sopimus päättyy ensi kesään – seurassa, joka on ollut hänelle koti jo varsin pitkään. Ei siis ole yllättävää, millaisia tavoitteita viime kauden Feyenoord-lainalla viettänyt pelaaja itselleen on asettanut.

– En ole ikinä epäillyt itseäni tässä seurassa. Olen ollut Arsenalissa kahdeksanvuotiaasta sakka, ja minulla on seuraan hyvin, hyvin syvä rakkaus ja vahva side, Nelson sanoo The Athleticin mukaan.

– Sopimustani on jäljellä enää muutamia kuukausia. Uusi sopimus olisi mahtava asia; rakastaisin mahdollisuutta sitoutua tänne edelleen. Tulen käyttämään jokaisen tilaisuuden auttaakseni joukkuetta.

Aika Hollannissa kasvatti – vyölle siellä kertyi 32 ottelua.

– Opin ja kypsyin siellä pelaajana. Isot pelit, kuten Konferenssiliigan finaali AS Romaa vastaan auttoivat minua eteenpäin. Ne ilmapiirit, jotka vallitsevat vaikkapa Ajaxin vieraana pelatessa olivat jotain minulle ennenkokematonta, ja hyödyllistä.

Arsenalissa vakituisemman peliajan saaminen vaatii melko todennäköisesti paljon.

– Olen nyt siinä tilanteessa, että en ole vielä täysin löytänyt rytmiäni. Siihen tarvitaan lisää peliaikaa.

Arsenal kohtaa Eurooppa-liigan lohkovaiheen viimeisessä ottelussa torstain Zürichin kotonaan. On melkoinen ihme, jos Nelsonin kaipaamia minuutteja ei tuolloin kerry lisää.