Liverpool voitti tiistai-iltana Napolin Anfieldilla 2-0. Maalit syntyivät viimeisen vartin aikana.

Se ei riittänyt Liverpoolille, sillä Napoli voitti lohkon keskinäisten otteluiden perusteella. Napoli voitti Liverpoolin syyskuussa 4-1.

Kenties Euroopan vakuuttavimmaksi joukkueeksi syyskaudella nimetty Napoli oli voittanut jopa 13 peräkkäistä ottelua ennen Anfieldin-vierailuaan.

Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp myönsi Napolin ansainneen lohkovoittonsa.

– En kadu mitään. En sitä, ettemme hakeneet kolmatta ja neljättä maalia. Meillä oli mahdollisimman huono alku tähän lohkoon, kun pelasimme todella surkean ottelun Napolia vastaan. Kenties autoimme Napolia hieman surkealla ottelullamme ja he saivat siitä suuren itseluottamusbuustin. Napoli on näyttänyt sen Serie A:ssa.

– Tämä taitaa olla kolmas kerta, kun pelaamme lohkon viimeisen ottelun Napolia vastaan. Normaalisti tilanteemme on ollut erilainen. Tarvitsimme tasapelin tai voiton. Molemmilla kerroilla onnistuimme siinä ja tänäänkin voitimme, mutta Napoli ansaitsi lohkovoiton. En kadu sitä.

Khvicha Kvaratskhelia on noussut syksyllä Euroopan puhutuimpien pelaajien joukkoon. Kvaratskhelia siirtyi kesällä Georgian pääsarjasta Napoliin, ja on tehnyt uudessa seurassaan suorastaan hurjaa jälkeä. 17 ottelussa on syntynyt kahdeksan maalia ja kymmenen maalisyöttöä. Klopp kehui 21-vuotiasta laitahyökkääjää.

– Hän on todella hyvä pelaaja. Kvaratskhelia on hyvin nopea pelaaja ja häntä on puolustettava yhdessä. Kun Kvaratskhelia pääsee tekemään ensimmäisenä liikkeen, on hän mennyt jo sinusta ohi. On yritettävä päästä hänen lähelle silloin, kun pallo saapuu hänelle. Jos et onnistu siinä, on sinun saatava apuja, koska Kvaratskhelia on niin nopea ja älykäs pelaaja. Hän kykenee leikkaamaan sisään tai menemään ohi ulkopuoleltakin. Se tekee hänestä todella vaikeasti puolustettavan pelaajan.