Se oli sellainen haastattelu.

Cristiano Ronaldo, yksi maailman kaikkien aikojen valovoimaisimmista urheilijoista, tiesi tasan tarkkaan mitä oli tekemässä ja mitkä vaikutukset tällä haastattelussa olisi. Kertoo aika paljon, että Ronaldo päätyi silti sen haastattelun antamaan.

Pari otetta:

– Minun ei pitäisi puhua tästä, mutta minua ei kiinnosta. Ihmisten on tiedettävä totuus. Kyllä, tuntuu siltä kuin minut olisi petetty.

– En kunnioita häntä [päävalmentaja Erik ten Hagia], koska hän ei ole osoittanut kunnioitusta minua kohtaan.

Sir Alex Fergusonin lähdön jälkeen kehitys on ollut tasan nolla.

Lue haastattelun anti: ”Minut on petetty” – Cristiano Ronaldo täräytti täyslaidallisen Man United -valmentajaa ja -johtoa kohtaan

Cristiano Ronaldo palasi Unitediin kesällä 2021. Puhuttiin futisromantiikasta, koska kovin realistisia menestysmahdollisuuksia Unitedilla ei ollut. Jo silloin osa United-yhteisöstä oli siirtoa vastaan, mutta toki suurimmaksi osaksi se nähtiin oman pojan paluuna.

Hetken aikaa näytti siltä, että Ronaldo olisi hyvä mentori nuorille lupauksille ja voisi osaltaan auttaa Unitedin kohti parempaa huomista.

Mitä enemmän päiviä on kulunut, sitä hankalammaksi avioliitto on käynyt. Ronaldon kohdalla on puhuttu pelillisestä taakasta ja liian isosta egosta. Kumpikaan ei oikein sovi tenhagilaiseen identiteettiin.

Viime kesänä se oli jo ihan selvää, että United yrittää päästä eroon Ronaldosta. Ei vain ollut ottajia. Joko ongelma oli Ronaldon palkkapyyntö tai sitten United yritti saada 37-vuotiaasta pelaajasta korvauksen. Tiedä häntä, mitä kulisseissa on keskusteltu, mutta siirtoa ei tullut.

Unitedille ja ten Hagille jäi käteen pelaaja ja hahmo, jonka haitat alkoivat olla hyötyjä suuremmat. Lokakuussa tuli jo pieni räjähdys silmille. Vaihdossa ottelun aloittanut Ronaldo ei suostunut menemään Tottenhamia vastaan kentälle, ja ten Hag hyllytti (seurajohdon tuella) Ronaldon yhden ottelun ajaksi.

Nyt tuskin yhden ottelun hyllytys riittää. Eikä tässä ole näennäiselle liennytyksellekään tarvetta. Tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä lainaten: naamiot on riisuttu. Enää ei tarvitse pelleillä ja esittää mitään. Cristiano Ronaldo on tehnyt koko maailmalle selväksi, mitä mieltä hän on Unitedin valmennus- ja seurajohdosta.

Ten Hag tekee itsestään naurunalaisen, jos hän vielä peluuttaa Ronaldoa. Seurajohto näyttää munattomalta, jos mitään ei tapahdu. Tuskinpa joukkuekaveritkaan ovat juuri nyt kovin tyytyväisiä.

Cristiano Ronaldo on kritiikissään osittain ihan oikeassa. United ei ole ollut pitkään aikaan menossa mihinkään ja se on seurajohdon syy. Ronaldon ja monen muun kannalta maailma ei valitettavasti toimi niin, että tällaisella toiminnalla seurajohto saataisiin kammettua ulos.

Ronaldo sanoi haastattelussa, että Unitedin kehitys Fergusonin jälkeen on ollut tasan nolla; että kaikki on kuten ennenkin. United-johdon ainoa vaihtoehto on toimia Ronaldoa kohtaan paradoksaalisesti juuri kuten Ferguson olisi toiminut: kun pelaaja uskoo olevansa seuraa suurempi, pelaaja lähtee.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

Lue myös