Manchester Unitedin laitahyökkääjä Antony sanoo, että hän oppi pelottoman pelityylinsä jo nuorena Sao Paulon kaduilla.

Brasilian MM-joukkueeseen kutsuttu Antony, 22, varttui favelassa nimeltä Inferninha, joka tarkoittaa ”pientä helvettiä”.

Katupeleissä vastaan saattoi tulla muiden lapsien lisäksi myös rikollisia.

– Isoveljeni vei minut joka päivä torille pelaamaan jalkapalloa. Favelassa kaikki pelaavat. Lapset, vanhukset, opettajat, rakennustyöläiset, bussikuskit, huumekauppiaat, gangsterit… Siellä kaikki ovat tasa-arvoisia, kertoi Antony The Players’ Tribunelle.

– Isäni aikana kenttä oli hiekkakenttä. Minun aikanani se oli asfalttikenttä. Alussa pelasin paljain jaloin, vuotavilla jaloilla. Meillä ei ollut rahaa kunnon kenkiin. Olin pienikokoinen, mutta harhauttelin Jumalalta tulleella ilkeydellä.

– Harhauttelu on aina ollut osa minua. Se oli luonnollinen vaisto. Enkä suostunut kumartamaan päätäni kenellekään. Harhauttelin huumekauppiaita, bussikuskeja, varkaita. En todellakaan välittänyt paskaakaan. Pallo jaloissani en pelännyt mitään.

Näyttävistä harhautuksistaan tunnettu Antony on ajoittain saanut kritiikkiä pelitavastaan. Yleisö hurraa, kun taidokas temppu onnistuu, mutta niiden epäonnistuessa katsomosta ja asiantuntijoilta kuuluu ilkkumista.

– Pallo jaloissaan pitäisi tuntea vain iloa. Synnyin harhauttelijaksi. Se on osa juuriani. Se on lahja, joka vei minut slummeista Unelmien teatteriin. En tule koskaan muuttamaan pelitapaani, koska se ei ole tyyli, vaan minä itse. Se on osa minua.

– Se on osa tarinaamme brasilialaisina. Jos katsot vain yhden 10 sekunnin klipin minusta, et voi ymmärtää. Mikään, mitä teen, ei ole vitsi. Kaikella on tarkoitus. Mennä rohkeasti eteenpäin, iskeä pelkoa vastustajaan, luoda tilaa, tehdä jotain joukkueelleni.

Antony luetteli pelaajia, joista hän sai nuorena inspiraatiota.

– Jos luulet, että olen pelkkä pelle, et ymmärrä tarinaani. Ronaldinhon, Cristiano Ronaldon ja Neymarin taito inspiroi minua lapsena. Katselin näitä jumalia ihmeissäni varastetun wifin kanssa, sitten menin betonikentälle matkimaan heidän nerokkuuttaan.