Leicesterin keskikenttäpelaaja James Maddison sanoo, että hän opiskeli Manchester Unitedin Bruno Fernandesin pelaamista kehittääkseen omia suorituksiaan.

Maddison, 25, on ollut tällä kaudella huippuvedossa tehden 14 otteluun yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen neljä päälle. Palkinnoksi esityksistään hän sai kutsun Englannin MM-kisajoukkueeseen.

Samalla pelipaikalla viihtyvä Fernandes, 28, ei ole tällä kaudella yltänyt Maddisonin lukemiin, mutta Englantiin saavuttuaan hän nousi nopeasti yhdeksi Valioliigan kohutuimmista pelaajista.

Kaudella 2020-21 portugalilaistähti kirjautti itselleen 28 osumaa ja 17 maalisyöttöä. Viime kaudella Fernandes ylsi 24 tilastomerkintään (10+14).

– Pari kautta sitten, kun en ollut Englannin joukkueessa, Bruno Fernandes pelasi erittäin hyvin Manchester Unitedissa ja takoi naurettavia lukuja maalien ja syöttöjen muodossa, kommentoi Maddison Goalin mukaan.

– Seurasin häntä luultavasti hieman tarkemmin tuolloin. ”Miten hän tekee niin paljon maaleja? Mitä sellaisia juoksuja hän tekee, joita minä en tee?”

– Jos se tekee minusta pelin oppilaan, niin sellainen minä sitten olen.

Maddisonin mukaan hän seuraa jalkapalloa vapaa-ajallaan jatkuvasti.

– Katson jokaisen pelin. Olen jalkapallohullu. Tyttöystäväni tulee hulluksi, koska katson sitä niin paljon. Katsoin koronasulun aikana kaikki ottelut, kun pelejä oli neljä päivässä.

– Yritän oppia jotain jokaisesta pelaajasta, jota katson, olivatpa he sitten korkeammalla, samalla tai alemmalla tasolla. Jos katson peliä televisiosta, seuraan usein oman pelipaikkani pelaajia.