Erling Haaland on noussut kenties koko jalkapallomaailman puhutuimmaksi pelaajaksi.

Haaland siirtyi kesällä Borussia Dortmundista Manchester Cityyn. Haaland pelasi hurjan syyskauden uudessa seurassaan. 13 valioliigaottelussa syntyi vaikuttavat 18 maalia. Mestarien liigassa Haaland teki neljässä ottelussa yhteensä viisi maalia. Kokonaissaldo on siten jopa 23 maalia, vaikka kaudesta on pelattu alle puolet.

Haalandin agentti Rafaela Pimenta ei ole järin tunnettu hahmo jalkapalloilevassa maailmassa, vaikka hän on useiden supertähtien agentti.

Pimenta työskenteli yhdessä Mino Raiolan kanssa yli 20 vuotta ja kaksikko perusti agentuurin, joka nousi vuosien saatossa kenties maailman ykköseksi agenttibisneksessä. Raiola menehtyi keväällä sairauden uuvuttamana, ja siitä lähtien Pimenta on johtanut agentuuria.

Marca haastatteli Haalandia edustavaa Pimentaa. Lehti kysyi Pimentalta, onko huippuagentti huolestunut siitä, miten paljon Haalandista kirjoitetaan mediassa.

– Hän ansaitsee sen. Se on hienoa, mutta toivottavasti niitä uutisia ei ole liikaa. Ymmärrän Haalandin saaman huomion ja sen, millaista uteliaisuutta hän herättää. Haaland on pelaaja, joka on vasta aloittamassa uraansa tällä tasolla. Uteliaisuus on normaalia, mutta toivon, että Haalandin suhteen media ei keksi uutisia, kun niistä on pulaa. Nykyään sellaistakin tapahtuu. Kaikki etsivät helppoja klikkejä ja uutiset ovat yliampuvia.

– Haalandia on suojeltava, koska hän on edelleen hyvin nuori ja hänen on kasvettava. Kaikki, mitä hänen ympärillään tapahtuu nousee uutisiin, mutta niiden pitäisi keskittyä hänen maaleihin ja pelitekoihin. En halua, että muusta uutisoidaan, enkä varsinkaan, että polemiikkia keksitään päästä.

Pimentan agentuuri on edustanut Haalandia jo useamman vuoden ajan. Kärjen Alf-Inge -isä tutustui Pimentaan, kun hän etsi agentuuria pojalleen. Pimentan mukaan Alf-Inge on aina pitänyt tarkasti suunniteltua projektia prioriteettina pojalleen.

– Kun Haalandin isä saapui ensimmäistä kertaa toimistollemme, hän katsoi minua silmiin ja sanoi, että kaikista tärkeintä on pelaajan uran suunnittelu ja projekti. Hän tuli ehdottomasti oikeaan paikkaan, koska meillä on aina tarkka suunnitelma kaikille pelaajille.

– Puhumme ammattimaisesta projektista, mutta mukana on aina asioita, joita emme kykene kontrolloimaan. 20 vuotta sitten teimme suunnitelman eräällä brasilialaiselle pelaajalle, mutta hän kärsi myöhemmin viidestä vakavasta loukkaantumisesta, jolloin projektimme ei toiminut. Erlingin kanssa meillä on ollut alusta asti tarkka projekti ja se toimii, ja on käynnissä.