Ranskan päävalmentaja Didier Deschamps uskoo, että Englannin käskyttäjä Gareth Southgate ansaitsee enemmän arvostusta työstään.

Deschampsin Ranska ja Southgaten Englanti kohtaavat lauantaina miesten MM-kisojen puolivälierässä.

Southgate johdatti Englannin edellisissä MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon ja viime EM-kisoissa loppuotteluun, jossa Italia oli lopulta vahvempi rangaistuspotkukilpailussa.

Hän on saanut ajoittain kritiikkiä varovaisesta ja puolustusvoittoisesta pelityylistään isoissa peleissä, mutta Deschampsin mukaan Southgate ansaitsee isompaa kiitosta englantilaisilta jalkapallon ystäviltä.

– Pidän Garethista, tiemme ovat kohdanneet muutaman kerran. Hän ei ilmeisesti ole erityisen arvostettu kotimaassaan. Vaikka hänellä on pelaajaura takanaan, se ei tarkoita, etteikö hän voisi olla nykypäivänä erittäin hyvä valmentaja. Pidän hänestä paljon ihmisenä, kommentoi Deschamps Athleticin mukaan.

Ranskalaisluotsin mukaan Englannilla ei ole selkeitä heikkouksia joukkueessaan.

– Heillä ei ole yhtään, se on selvää. Jokaisella joukkueella on vahvuutensa ja asioita, joissa he eivät ole ihan niin hyviä, ei niinkään heikkouksia.

– Meidän ja Gareth Southgaten valmennusryhmillä on neljä ottelua, joista voimme kerätä tietoa. Me voimme käyttää hyödyksemme sitä, mitä he ovat tehneet tähän mennessä ja tunnistaa tiettyjä tekijöitä – ei heikkouksia – joiden avulla voimme iskeä heihin.