Argentiina eteni perjantaina hurjan trillerin jälkeen MM-kisojen välieriin, kun se kukisti rangaistuspotkukilpailun jälkeen Hollannin. Varsinainen peliaika päättyi tasan 2-2. Rangaistuspotkuissa Argentiina oli parempi lukemin 4-3.

Argentiinan sankariksi nousi rangaistuspotkuissa Aston Villan maalivahti Emiliano Martínez. Hän torjui kaksi ensimmäistä Hollannin pilkkua ja se riitti välieräpaikkaan. Voitosta huolimatta mieheltä lähti kritiikkiä ottelun erotuomarin Mateu Lahozin suuntaan.

Luis Miguel Echegaray

@lmechegaray
DIBU MARTÍNEZ DID NOT HOLD BACK
Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tuomari antoi heille kaiken. Hän antoi kymmenen minuuttia lisäaikaa ilman syytä. Hän halusi heidän tekevän maalin. Toivottavasti hän ei tule enää meidän peliimme tuomariksi. Hän on hyödytön, Martinez tylytti Lahozin suuntaan.

Oman osansa sai kuulla myös Hollannin päävalmentaja Louis van Gaal.

– Kuulin, että van Gaal sanoi edun olevan heillä rangaistuspotkuissa. Mielestäni hänen pitäisi pitää suunsa kiinni, Martinez totesi.

Välierissä Argentiina saa vastaansa Kroatian. Toinen välieräpari ratkeaa lauantaina, kun vastakkain asettuvat Englanti ja Ranska sekä Marokko ja Portugali.