Leedsin päävalmentaja Jesse Marsch on kirjoittanut tunteikkaan kunnianosoituksen maanmiehelleen, yhdysvaltalaistoimittaja Grant Wahlille, joka menehtyi perjantaina Qatarin MM-kisoissa.

Wahl, 48, lysähti lehdistöaitiossa ollessaan raportoimassa Argentiinan ja Hollannin välisestä puolivälieräottelusta.

Ensihoitajat hoitivat ja elvyttivät häntä 30 minuutin ajan ennen kuin Wahl kuljetettiin sairaalaan, jossa hänet julistettiin kuolleeksi.

Wahl oli yksi Yhdysvaltojen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jalkapallotoimittajista, ja hänen kuolemansa on koskettanut ihmisiä ympäri maailman.

– Koko Yhdysvaltain jalkapalloperhe on särkynyt kuullessaan, että olemme menettäneet Grant Wahlin. Grant teki jalkapallosta elämäntyönsä, ja olemme järkyttyneitä siitä, että hän ja hänen loistavat kirjoituksensa eivät enää ole kanssamme, kommentoi Yhdysvaltain jalkapalloliitto tiedotteessaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Don Garber

@thesoccerdon
We are shocked, saddened and heartbroken over the tragic passing of Grant Wahl. He was a kind and caring person whose passion for soccer and dedication to journalism were immeasurable.

Marsch kunnioitti Wahlin muistoa hienolla kirjoituksella.

– Olen täysin järkyttynyt Grant Wahlin kuolemasta. Hän oli uskomaton ihminen ja ystävä. Toimittajana hän oli rehellinen ja oikeudenmukainen. Minusta amerikkalainen jalkapallo ei olisi sitä, mitä se on nyt, ilman sitä panostusta, jonka Grant teki raportointiin, valistukseen ja urheilumme elintärkeiden tarinoiden kertomiseen.

– Ystävänä tulen kovasti kaipaamaan liittolaista ja ystävällisiä hymyileviä kasvoja lehdistöaitiossa ottelupäivinä. Meillä oli hyvin erityinen suhde ja tuimme aina täysin toisiamme.

– Lopuksi esitän syvimmät osanottoni Celinen [Wahlin vaimo] ja hänen perheensä puolesta. Kiitos, veli! Tulen vaalimaan muistoasi ikuisesti. Lepää rauhassa.

Jesse Marsch

@jessemarsch
Rest in Peace, Grant.