Liverpoolin manageri Jürgen Klopp on astunut kovaa kritiikkiä saaneen Darwin Nuñezin tueksi vakuutellessaan, ettei ole huolissaan uruguaylaiskärjen hukatuista maalipaikoista.

Liverpool otti tapaninpäivänä arvokkaan 3–1-voiton Aston Villasta, kun Mohamed Salahin, Virgil van Dijkin ja Stefan Bajecticin osumat riittivät kukistamaan Unai Emeryn miehistön Birminghamin illassa.

Lähes täydet minuutit tahkonut Nuñez keräsi voitosta huolimatta kritiikkiä, kun hän hassasi tukun hyviä maalipaikkoja (linkki avaa videon Twitterissä).

Tämän lisäksi 80 miljoonalla eurolla Benficasta hankittu kärkimies sai vain neljä syöttöä omille, minkä päälle hän menetti pallon yhdeksän kertaa.

– Darwin pelasi uskomattoman pelin. Hän tulee tekemään maaleja, siitä minulla ei ole epäilystäkään. Hän antaa meille paljon muutakin. Hän tekee vielä maalin. Kaikki menee hyvin. Darwinin esitys oli poikkeuksellinen, sanoi Klopp ottelun jälkeen lehdistölle.

Huomionarvoisin epäonnistuminen nähtiin ennen Liverpoolin kolmatta osumaa, kun Nuñez ampaisi puolesta kentästä läpiajoon, mutta sivalsi laukauksensa selvästi ohi maalin.

Valioliigan virallisen tilastopalvelun mukaan Nuñez on hukannut kuluvan kauden aikana yhteensä 12 isoa maalipaikkaa (Big Chances Missed), mikä on sarjan kovin lukema yhdessä Brentford-hyökkääjä Ivan Toneyn kanssa.

 

Nuñez, jonka maalitili MM-kisoissa jäi nollille, on tehnyt viisi maalia 11 otteluun tällä Valioliiga-kaudella. Klopp uskoo saldon ja osumatahdin kuitenkin kasvavan ajan kanssa.

– Ei se toimi niin, että hän voi sulkea silmänsä ja sitten yhtäkkiä kaikki vedot menee sisään. Minulla on ollut paljon hyökkääjiä aikanani. Tiedän, että alussa maalinteko ei todellakaan ole niin tärkeää, Klopp sanoi.

– Hänen työmoraalinsa, hänen luomansa tilat. Hän on pysäyttämätön sillä hetkellä, kun pidämme palloa ja syötämme oikealla hetkellä, eikä ole oikeastaan yhtään puolustajaa, joka voisi ottaa häntä kiinni nopeuden suhteen.

– Joten kyllä tiedän kaikki puheet hänen ympärillään, mutta kaikki on kunnossa. Olemme täysin rauhallisia, ja hän pelasi poikkeuksellisen pelin tänä iltana. Voitimme 3-1, ja se on kaikki, mikä merkitsee.