Liverpool vahvisti myöhään keskiviikkona, että se on hankkinut hyökkääjä Cody Gakpon PSV Eindhovenista.

Athleticin mukaan Gakpo, 23, on solminut uuden seuransa kanssa 5,5 vuoden sopimuksen ja Liverpool maksaa hänestä alustavasti 42 miljoonaa euroa, mutta siirtosumma voi nousta bonusten myötä 50 miljoonaan euroon saakka.

Hollannille kolme maalia MM-kisoissa iskenyt Gakpo valittiin viime kaudella kotimaansa sarjojen parhaaksi pelaajaksi. Tällä kaudella hän ehti pelata PSV:ssä 24 ottelua tehden niissä yhteensä 13 maalia ja syöttäen 17, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Liverpoolin manageri Jürgen Klopp hehkutti uutta pelaajaansa seuran tiedotteessa.

– Codyssä on paljon hyvää. Hän on vasta 23-vuotias, mutta hänellä on jo paljon kokemusta. Hän oli PSV:n kapteeni, hän oli viime kaudella vuoden pelaaja Hollannissa, ja kuten monet ovat juuri nähneet, hänellä oli myös upeat MM-kisat maajoukkueensa kanssa.

– On siis selvää, että hän on jo nyt todella, todella hyvä pelaaja, mutta hänen ikänsä tarkoittaa myös sitä, että hänellä on myös potentiaalia tulla vielä paremmaksi. Hyökkäyssuuntaan hän on erittäin monipuolinen ja kaiken lisäksi tiedämme, että hän on fiksu jalkapalloilija ja myös fiksu ihminen, joten olemme todella innoissamme päästessämme työskentelemään hänen kanssaan.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Liverpool FC

@LFC
We have reached an agreement for the transfer of Cody Gakpo from PSV Eindhoven, subject to a work permit, and the forward will join at the start of the January transfer window 🙌

Gakpon siirto Liverpooliin tuli jokseenkin puskista, vaikka hänet oli yhdistetty useisiin suurseuroihin jo pitkään. Valtaosa huhuista oli viemässä Gakpoa Manchester Unitediin, mutta lehtitietojen mukaan United ei kyennyt kilpailemaan Liverpoolin tarjouksen kanssa.

Athletic kertoo, että Liverpoolin urheilutoimenjohtaja Julian Ward sinetöi Gakpon hankinnan tapaninpäivänä kolmen päivän neuvottelujen jälkeen. Hollantilaishyökkääjä myönsi Liverpoolin sivuilla, että kaikki tapahtui nopeasti.

– Se oli todella hektistä, koska se sujui todella nopeasti, ja lisäksi oli joulu. Minun piti olla perheeni kanssa, mutta myös sopimus oli tehty, joten minun piti lentää ja kaikkea. Mutta olen onnellinen, että minulla on hyvä perhe ympärilläni, että pysyn rauhallisena.

Liverpoolin hollantilaistopparilla Virgil van Dijkilla oli iso rooli maajoukkuekaverinsa houkuttelussa Anfieldille.

– Puhuimme paljon puhelimessa. Hän sanoi, että tämä on oikea siirto minulle, jotta voin kehittyä ja tulla paremmaksi pelaajaksi, että seura on todella suuri ja massiivinen, mutta myös kuin todellinen perhe. Uskon, että se on myös hyvin tärkeää minulle, koska olen perheihminen. Hänellä oli vain hyvää kerrottavaa.