Suomalaishyökkääjä Marcus Forss jatkoi vahvaa virettään torstai-iltana, kun hänen edustamansa Middlesbrough nousi takaa-ajoasemasta 2–1-voittoon Blackburnin vieraana.

Forss, 23, avasi ottelun poikkeuksellisesti oikealla laidalla kärkipaikan sijaan. Toisen puoliajan tasoitusmaali ja alustus voitto-osumalle kuitenkin osoittivat, että poikkeuksellinen ratkaisu kannatti.

Forss teki kauden neljännen maalinsa Matt Crooksin erinomaisesta pystysyötöstä, jonka hän tykitti voimalla etukulmasta sisään heti toisen jakson alussa.

Kymmentä minuuttia myöhemmin Huuhkajien hyökkääjä puski pallon rangaistusalueen oikealta reunalta keskustaan, mistä Riley McGree viimeisteli sen vieraskannattajien edessä maalin kattoon.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Maria Forss

@FamilyForss
Second goal of the night for @Boro at Ewood Park⚽️❤️‍🔥

Joukkueen päävalmentaja Michael Carrick oli erittäin tyytyväinen Forssin esitykseen.

Ottelun jälkeen entinen Manchester United -kippari avasi ratkaisuaan peluuttaa suomalaista monien yllätykseksi oikealla laidalla.

– Hyödynsin vain joukkuetta. Meillä on hyvä joukkue, ja tiettyjen pelaajien ominaisuudet sopivat tiettyihin peleihin. Haluamme myös yrittää pitää joukkueen sisällä hieman tuoreutta, Carrick kertoi Teesside Liven mukaan.

– Marcus on pelannut hienosti ja teki maalin toissapäivänä, joten halusimme pitää hänet joukkueessa. Hän on antanut meille niin paljon, ja hän teki tänäänkin maalin, joten olen iloinen hänen puolestaan.

Forss, joka maalasi myös tapaninpäivän 4–1-voitossa Wigan Athleticia vastaan, oli iloinen Carrickin antamasta tuesta uudella pelipaikallaan.

– Minulle on tärkeintä, että joukkue saa voiton ja kolme pistettä. Jos pystyn auttamaan maalien tai maalisyöttöjen avulla, otan sen vastaan, Forss sanoi hymyillen Middlesbrough’n nettisivuilla.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

– Manageri tietysti puhui minulle etukäteen tässä roolissa pelaamisesta. Hän antoi minulle niin paljon itseluottamusta kertoessaan ja näyttäessään mitä hän minulta haluaa.

– Sanoin että teen sen joukkueen puolesta, ja kun katsoo tätä isoa lopputulosta, voi sanoa että ratkaisu kannatti!

Middlesbrough on voittanut edellisestä kahdeksasta Mestaruussarjan ottelustaan kuusi, häviten kyseisen putken aikana vain kertaalleen.

Joukkue nousi tuoreimman voittonsa myötä ainakin hetkellisesti Valioliigan nousukarsintapaikoille kuudenneksi.