Arsenalin entinen hyökkääjä Lukas Podolski sanoo tienneensä aina, että hänen vanhasta joukkuekaveristaan Mikel Artetasta tulisi valmentaja.

Nykyisin puolalaista Górnik Zabrzea edustava Podolski, 37, pelasi Arsenalissa vuosina 2012-2015 ja esiintyi Artetan, 40, kanssa Tykkimiehissä lähes 60 ottelussa.

Arteta liittyi pelaajauransa jälkeen Pep Guardiolan valmennusryhmään Manchester Cityssä, josta hän siirtyi Arsenalin peräsimeen joulukuussa 2019.

Lontoolaisseura luotti pitkän tähtäimen projektinsa kokemattoman Artetan käsiin, ja espanjalaisluotsi on kiittänyt vastuusta kehittämällä joukkuetta määrätietoisesti eteenpäin. Tulokset näkyvät tämän hetken sarjataulukossa. Arsenal on 16 ottelun jälkeen Valioliigan piikkipaikalla, seitsemän pistettä edellä Manchester Cityä.

– Mikel oli mahtava hahmo. Hänen kanssaan oli mukava työskennellä ja hänestä paistoi intohimo jalkapalloa kohtaan. Hän oli silloin tismalleen samanlainen kuin nykyään: antoi aina sata prosenttia itsestään. Hän ei ole muuttunut, kommentoi Podolski FourFourTwon haastattelussa.

– Mikel oli päättänyt, että hän haluaa manageriksi, ja hän valmistautui siihen kaikin tavoin. Minä näin kentällä ja sen ulkopuolella, että hänestä tulisi jonain päivänä manageri. Hänellä oli se visio.

– Mielenkiintoisin asia on se, että seurajohto on antanut hänelle aikaa. Kaikki sanoivat: ”Meidän on vaihdettava manageria. Miksi he hankkivat hänet?”

– Mutta hän luottaa prosessiin. Kaikki työskentelevät yhden päämäärän eteen, ja nyt näkee, mitä hyvällä kykyjenetsinnällä, siirroilla ja päätöksillä voidaan saada aikaan. Kun luottaa prosessiin ja kaikki työskentelevät yhdessä, kaikki on mahdollista.