Aston Villa voitti sunnuntaina Tottenhamin vieraskentällä 2-0 Valioliigassa.

Avausjakso eteni varsin tasaisissa merkeissä, eikä kummassakaan päädyssä nähty juurikaan maalipaikkoja.

Spurs joutui haastavaan tilanteeseen, kun kaikki sen kolme topparia ottivat kymmenen minuutin sisällä keltaisen kortin.

Tauolle mentäessä kummallakin joukkueella oli kasassa kolme maalintekoyritystä. Tottenham osui maalia kohti kahdesti, mutta Villa ei kertaakaan.

Toista jaksoa oli takana vajaat viisi minuuttia, kun Villa siirtyi johtoon. Tottenhamin maalivahti Hugo Lloris ei saanut vangittua Douglas Luizin laukausta syliinsä, joten Ollie Watkins nappasi pallon ja tarjoili syötön Emiliano Buendíalle, joka siirsi pelivälineen verkkoon.

Villa tuplasi johtonsa 73. minuutilla. Tottenham menetti pallon omalla kenttäpuoliskollaan Douglas Luizille, joka käytti pelivälineen John McGinnillä ja pääsi tuikkaamaan kuulan lähietäisyydeltä sisään.

Aston Villa jatkaa tuloksesta huolimatta 12. sijalla ja Tottenham viidentenä, mutta Villa on vain kolmen pisteen päässä sarjan kärkikahdeksikosta.

Argentiinan kanssa maailmanmestaruuden voittanut maalivahti Emiliano Martínez oli ensimmäistä kertaa MM-kisojen jälkeen Villan kokoonpanossa mukana, mutta hän seurasi koko ottelun vaihtopenkiltä. Martínezin kanssa MM-kultaa voittanut Cristian Romero pelasi Tottenhamin puolustuslinjassa täydet minuutit.

Aston Villa on nyt pelannut viisi ottelua uuden päävalmentajansa Unai Emeryn alaisuudessa voittaen niistä kolme ja häviten kaksi.

Valioliigassa pelataan sunnuntaina vielä Nottingham Forestin ja Chelsean välinen ottelu kello 18.30 alkaen.

Valioliigan sarjataulukko