Manchester City voitti Chelsean torstaina Valioliigassa vieraskentällä 1-0.

Kotijoukkueen ottelu alkoi ikävällä tavalla, kun Raheem Sterling jäi pitelemään takareittään jo toisella minuutilla ja jätti pelin kesken. Hänen paikkansa kentällä otti Pierre-Emerick Aubameyang.

Chelsea hallitsi peliä niukasti alkuhetkillä, mutta se sai lisää huonoja uutisia reilun vartin jälkeen, kun toinenkin hyökkääjä loukkaantui ja tuli vaihtoon. Christian Pulisic loukkasi jalkaansa, kun John Stones syöksyi hänen vetonsa tielle. Pulisicin tilalle vaihdettiin Carney Chukwuemeka.

Cityllä oli vaikeuksia päästä potentiaalisille tekopaikoille, mutta Erling Haaland osoitti 38. minuutilla, että hän ei tarvitse paljon tilaa ollakseen uhka isännille. Norjalaiskärki otti İlkay Gündoğanin syötöstä pallon näppärästi mukaansa ja latasi nopeasti vedon rangaistusalueelta, mutta kuti viuhui niukasti ohi.

Avausjakson paras tontti nähtiin hieman ennen taukovihellystä Cityn päädyssä. Chukwuemeka haki rangaistusalueen tuntumassa oikean jalkansa vapaaksi ja tykitti kohti etukulmaa, mutta pallo kimposi tolpasta takaisin peliin.

Tauolle mentäessä Chelsealle oli kirjattu neljä maalintekoyritystä ja Manchester Citylle viisi.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Squawka Live

@Squawka_Live
Manchester City's first shot of the game in the 33rd minute was the longest they have gone waiting for their first in a Premier League game since October 2018 vs Liverpool. 😳

#CHEMCI

Toinen jakso alkoi huomattavasti ensimmäistä räväkämmin, ja City siirtyi johtoon 63. minuutilla. Jack Grealish jatkoi pallon suoraan Kevin de Bruynen syötöstä takatolpalle ja Riyad Mahrez kirmasi siirtämään pelivälineen tyhjään verkkoon.

Chelsea reagoi takaiskuun triplavaihdolla. Conor Gallagher, Lewis Hall ja Omari Hutchinson tulivat kentälle ja heille tilaa tekivät Aubameyang, Marc Cucurella sekä Hakim Ziyech. Avausjaksolla kentälle vaihdetun Aubameyangin illasta ei jäänyt juuri kerrottavaa: gabonilaiskärki ei laukonut tunnin aikana kertaakaan tai luonut yhtään maalipaikkaa joukkuekavereilleen.

Manchester City jatkaa tuloksesta huolimatta Valioliigassa toisena ja Chelsea 10. sijalla, mutta City on kärkijoukkue Arsenalia enää viisi pistettä perässä. Chelsea on yhä kärkinelikosta kymmenen pisteen päässä.

Valioliigan sarjataulukko