Manchester Cityn manageri Pep Guardiola oli mielissään, kun hänen kentälle vaihtamansa pelaajat järjestelivät torstaina ottelun ainoan maalin 1-0-vierasvoitossa Chelseaa vastaan Valioliigassa.

Guardiola vaihtoi tunnin kohdalla Jack Grealishin ja Riyad Mahrezin kentälle ja kolme minuuttia myöhemmin Grealish syötti Mahrezille pelin voittomaalin.

City sai muutenkin toisella jaksolla paremman otteen ottelusta tehtyään kaksi vaihtoa tauolla. Oikealla laidalla pelanneet Kyle Walker ja João Cancelo tekivät tilaa Rico Lewisille ja Manuel Akanjille.

– Ensimmäinen puoliaika oli huolimatonta pelaamista. Emme luoneet juurikaan paikkoja, prässässimme huonosti, emmekä olleet hyvin organisoituja. Toisella puoliajalla varsinkin Manuelin ja Ricon kanssa olimme parempia, kommentoi Guardiola Independentin mukaan.

– Olen nero. Minulta kysyttiin Everton-pelin jälkeen, miksi tein vaihdon vasta 81. minuutilla. Ajattelin sitä tänään ja tein muutaman [vaihdon], vitsaili espanjalaisluotsi.

– Me olisimme voineet hävitä täällä, mutta nyt olemme viiden pisteen päässä [sarjakärki Arsenalista]. Meillä on kolme pistettä vähemmän pelattavana. Se merkitsee paljon, mutta meidän on osoitettava tasomme, koska on normaalia olla tässä tilanteessa voitettuamme Valioliigan neljästi viiden vuoden sisällä.

– Meillä on sellainen ajattelutapa, että marraskuussa ihmiset uskovat, että olemme jo mestareita, ja se on mahdotonta. Muilla joukkueilla ei ole tällaista painetta, koska ihmiset sanovat syyskuussa, että City tulee voittamaan.

– Ei ole helppoa puskea pelaajia uudestaan eteenpäin, kun on voittanut Valioliigan neljä kertaa viiden vuoden sisällä. Siksi olen tyytyväinen viime vuosien tapahtumien jälkeen.

– Olisimme mieluummin lähempänä, mutta Arsenal ansaitsee olla parempi pelitapansa ansiosta. Meidän oli todella tärkeä tiedostaa etenkin toisella jaksolla, että voimme mennä uudestaan ja uudestaan ja uudestaan.

Valioliigan sarjataulukko