Tomas Galvez, 17, solmi kesällä ammattilaissopimuksen Manchester Cityn kanssa. Englantilaissuomalainen pelaaja on harjoitellut jo puolustavan mestarin edustusjoukkueen kanssa.

Supertähdet kuten Erling Haaland ja Kevin De Bruyne ovat olleet henkilöitä, joihin nuori laitapuolustaja on voinut mentoreina tukeutua.

Ennen Cityyn liittymistä Lontoossa syntynyt Galvez vietti viisi vuotta Watfordin akatemiassa.

TheSecretScout

@TheSecretScout_
BOOM 💥 Tomas Galvez is now a Manchester City player 🤝

instagram.com/p/CRZca6lMEqS/…

TheSecretScout

@TheSecretScout_
🚨 Tomas Galvez Done Deal 🤝

Has said his goodbyes at Watford. Waiting for official announcement from top premier league club.

16-year-old regarded one of the best LB’s in the country

Boom soon 💥

#watfordfc #watford

Instagram.com/TheSecretScout1

– Kun menet pukukoppiin tai kentälle, he ovat hyvin vieraanvaraisia ja tervehtivät. He ovat upeita ammattilaisia ja ovat valmiita auttamaan, jos teet jonkun asian väärin, Galvez kehui Huuhkajien etämediatilaisuudessa.

Galvez on saanut ystävällisten joukkuetovereiden lisäksi myös hyvän ensivaikutelman manageri Pep Guardiolalta, jota nuorukainen pitää maailman parhaana valmentajana. Espanjalainen on antanut puolustajalupaukselle tärkeitä ohjeita kehityksensä eteenpäin viemiseen ja läpimurron tekemiseen edustuksessa.

Yksi Guardiolan antama ohje on jäänyt Galvezin mieleen erityisen tärkeänä.

– Silloin kun aloitat pelaamaan edustusjoukkueessa haluat välttää riskejä, koska pelkäät tehdä virheitä näiden ammattilaisten kanssa. Pep kehoitti minua pallon saadessa pelaamaan sitä ylöspäin sen sijaan, että pudottaisin syötön alas. Eteenpäin vieviä syöttöjä, Cityn suomalaislupaus avasi.

Galvez kutsuttiin Portugalin harjoitusleirille ensimmäistä kertaa Suomen A-maajoukkuepaitaan. Laitapuolustaja saattaa tehdä Huuhkajadebyyttinsä maaotteluissa Ruotsia ja Viroa vastaan.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni

LUE MYÖS!