Manchester United isännöi Charlton Athleticia Liigacupin puolivälieräottelussa tiistaina, ja vei peliä alusta saakka. Kolmannen sarjatason vieraat saivat kylmän suihkun kentän puolella 21. minuutilla, kun Antony toimitti upean laukauksen vasempaan takakulmaan.

Vettä niskaan tuli toki jo ennen ottelua, taivaalta. Etelälontoolaisten kannattajia oli paikalla tiettävästi 9000, eikä tunnelma tappiotilanteessakaan vieraspäädyssä juuri laskenut.

Ian Dennis

@Iandennisbbc
Torrential rain drowning out the music. 9000 Charlton fans - incredible support. Commentary from Old Trafford on ⁦@5liveSport⁩ with the build up from 7pm. #MUFC v #CAFC

Avausmaalin syöttänyt Fred ampui upean vaparin 35. minuutilla – kuitenkin maalikehikoihin.

Erik ten Hag ei varmasti kuitenkaan tauolla pitänyt pelkkää kehupuhetta; lähtökohtaisesta tasoerosta huolimatta peliä ei suinkaan pelattu pelkästään Unitedin hyökkäyspäässä. Myös Charlton sai paikkansa hyökkäyksiin – onnistumatta niitä kuitenkaan hyödyntämään.

Avausjaksolla loukkaantuneen Diogo Dalot’n tilalle tullut, vieraskannattajien hampaissa Crystal Palace -taustansa vuoksi ollu Aaron Wan-Bissaka vapautti Anthony Elangan maalintekoon 50. minuutilla – ruotsalainen kuitenkin selkeästi paitsiossa.

Kun maaliero ei kasvanut, teki ten Hag tunnin kohdalla triplavaihdon; Marcus Rashford, Casemiro ja Christian Eriksen otettiin sisään tappamaan peliä.

Ottelun loppua kohti edettäessä moni odotti vieraiden väsyvän ja eron repeävän. Varsinaisesti peli ratkesi kuitenkin vasta 90. minuutilla, Rashfordin ohjatessa pallon läheltä sisään. Kuumassa vireessä oleva hyökkääjä iski vielä toistamiseen, ajassa 90+4. Lukemat 3-0 imartelevat Unitedia, mutta ovat toki täysin oikeutetut.

Toisessa illan puolivälierässä Newcastle tarvitsi lähes 20 yritystä ennen onnistumista maalinteossa Leicesteriä vastaan. Dan Burnin veto upposi lopulta tunnin vaiheilla. Joelinton tuplasi joukueensa saldon, Newcastle välieriin lukemin 2-0.