Chelsea on tehnyt PSV Eindhovenille 30 miljoonan euron tarjouksen laitahyökkääjä Noni Maduekesta, kertoo ESPN.

Englantia nuorten maajoukkueissa edustanut Madueke, 20, pelasi juniorina Crystal Palacessa ja Tottenhamissa, kunnes siirtyi PSV:hen vuonna 2018. Hän on pelannut PSV:n edustusjoukkueessa 79 ottelua tehden niissä yhteensä 20 maalia ja syöttäen 14.

PSV vastasi aiemmin tällä viikolla Chelsean tiedusteluihin, että se ei halua luopua Maduekesta, mutta lontoolaisseura on nyt silti tehnyt hänestä tarjouksen.

ESPN:n mukaan PSV ei haluaisi luopua Maduekesta, koska se menetti hiljattain jo Cody Gakpon, joka siirtyi Liverpooliin. PSV:n päävalmentaja Ruud van Nistelrooy myönsi kuitenkin lehdistötilaisuudessaan, että hollantilaisseuralla ei välttämättä ole varaa kieltäytyä, jos tarjous on liian hyvä.

– Tiedän, että Nonia kohtaan on kiinnostusta. Minusta olisi parempi, jos sitä ei olisi, mutta minä en päätä siitä. Se, että hänestä ollaan kiinnostuneita, johtuu tietenkin hänen laadustaan ja esityksistään. Mutta minusta se on huolestuttavaa, koska meidän on katsottava, pystymmekö pitämään hänet. Toivon sitä kovasti.

– Me teemme ehdottomasti kaikkemme pitääksemme hänet, mutta asiat voivat muuttua todella nopeasti, jos kiinnostus kasvaa. Seurana on oltava valmiina ja mietittävä korvaajia valmiiksi, koska jos hän lähtee, niin me menetämme talven aikana jo toisen pelaajan.