Manchester United otti lauantaina Valioliigassa ison voiton, kun se kaatoi paikallisvastustajansa Manchester Cityn kotikentällään 2-1.

City siirtyi tunnin kohdalla johtoon Jack Grealishin osumalla, mutta United nousi rinnalle ja ohi Bruno Fernandesin ja Marcus Rashfordin maaleilla.

Ottelun kenties puhuttavin hetki oli Unitedin tasoitusmaali, joka herätti runsaasti tunteita myös kentällä. Casemiro pelasi läpiajoon Rashfordin, joka oli selkeästi paitsiossa, mutta jatkoi juoksuaan pallon perään. Rashford ei kuitenkaan koskenut missään vaiheessa palloon, vaan antoi sen vieriä Fernandesille, joka latasi pelivälineen verkkoon.

Hetkellisesti näytti jo siltä, että maali hylätään. Unitedin pelaajat ryntäsivät protestoimaan avustavalle tuomarille, joka oli nostanut lippunsa paitsion merkiksi. Lyhyen selvittelyn jälkeen maali kuitenkin hyväksyttiin, ja seuraavaksi protestoimassa olivat Cityn pelaajat, joiden mielestä Rashford vaikutti selkeästi peliin paitsioasemastaan, vaikkei koskenutkaan palloon.

V Sportin studiossa Pasi Rautiainen ja Jussi Jääskeläinen ymmärsivät Manchester Cityn turhautumisen täysin.

– Casemiro heittää pystypallon, veskari tulee maaliltaan ulos, Bruno tulee sieltä takaata ja vie omalla tavallaan lihat kupista ja panee pallon varmasti maaliin. Totta kai, jos objektiivisia ollaan, niin Rashfordin juoksu vaikutti tuohon tilanteeseen, sanoi Rautiainen.

Studioisäntä Tuomas Tahvanainen kertoi, että V Sport oli saanut Valioliigan erotuomarikeskuksesta virallisen selityksen tuomiolle.

– ”Rashford ei koskenut palloon, joten VAR (videotuomari) oli samalla linjalla kentällä tehdyn päätöksen kanssa. Tilanteessa ei ollut selkeää ja ilmeistä virhettä, joka olisi kumottava”.

Jääskeläiseen virallinen selitys ei tehnyt vaikutusta.

– Tämä on ihan järisyttävä päätös VAR:lta. Jos Rashford pelataan läpi, niin sehän vaikuttaa peliin. Se vaikuttaa ensinnäkin maalivahdin päätöksentekoon, maalivahti ei pysty tekemään sitä päätöstä.

– Jos Rashford olisi vaikka jättänyt pallon, eikä olisi jatkanut juoksemista, niin sitten minä ymmärrän. Mutta kun me näemme selvästi, että Rashford yrittää lähteä palloon, ja se vaikuttaa maalivahdin päätökseen niin paljon.

– En voi ymmärtää, kuka siellä VAR-kopissa istuu ja katsoo, että sillä ei ollut mitään merkitystä tähän tilanteeseen. Käsittämätöntä, näin isossa ottelussa, joka saattaa ratkaista vaikka mestaruuden Arsenalille. Ihan järjetöntä.