Tottenham isännöi Arsenalia tänään, sunnuntaina, Valioliigassa Pohjois-Lontoon derbyssä.

Spurs on kirjoitushetkellä sarjataulukossa viidentenä, kahden pisteen päässä neljän kärjestä. Newcastle isännöi aiemmin sunnuntaina Fulhamia, joka nousisi täydellä pistepotilla ainakin hetkellisesti Tottenhamin ohi viidenneksi.

Arsenal taas lähtee paikallisotteluun Valioliigan piikkipaikalta, viisi pistettä edellä Manchester Cityä, joka on pelannut ottelun enemmän.

Kauden aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Arsenal voitti Tottenhamin 3-1.

Kuntopuntari (Valioliiga)

Poissaolijat

Tottenham

Lucas Moura (jalkavamma)

Richarlison (epävarma, reisivamma)
Rodrigo Bentancur (epävarma, lähentäjävamma)

Arsenal

Gabriel Jesus (polvivamma)
Reiss Nelson (reisivamma)

Bukayo Saka (epävarma, kolhu)

Arvioidut avaukset

Tottenham

Son, Kane, Kulusevski
Perisic, Bentancur, Højbjerg, Doherty
Dier, Lenglet, Romero
Lloris

Arsenal

Martinelli, Nketiah, Saka
Xhaka, Partey, Ødegaard
Zintšenko, Gabriel, Saliba, White
Ramsdale

Valmentajien kommentit

Antonio Conte, Tottenham

Tottenhamin päävalmentaja Antonio Conte sysäsi paineita Arsenalille julistamalla Tykkimiehet Valioliigan mestarisuosikiksi.

– Kun olet liigan huipulla, vastustajiesi käsitys sinusta muuttuu täysin. Olet sillä hetkellä liigan paras joukkue, siksi kaikki haluavat voittaa sinut.

– Arsenal joutuu varmasti kohtaamaan tämän tilanteen liigan voittajasuosikkina. Heidän on osoitettava, että he ovat hyviä kohtaamaan tämäntyyppisen tilanteen.

Conten mukaan Valioliigan mestaruustaisto on kahden joukkueen välinen kauppa.

– Arsenalilla menee erittäin hyvin. Nyt heidän on osoitettava, että he voivat pysyä siellä kauden loppuun asti, koska olen varma, että Manchester City ei ole siitä samaa mieltä. City tuntee todellisen mahdollisuuden voittaa jälleen, varsinkin koska Liverpool on jo menettänyt paljon pisteitä – samoin Chelsea ja Manchester United. Se on Arsenalin ja Manchester Cityn välinen taistelu.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Conte on kohdannut Arsenalin valmentajana kymmenen kertaa ja voittanut vain kahdesti. Kuva: Getty Images

Mikel Arteta, Arsenal

Arsenalin managerilla Mikel Artetalla on huonoja muistoja edellisestä vierailustaan Tottenham Hotspur Stadiumille, sillä hänen suojattinsa hävisivät viime keväänä Spursin vieraana 0-3 ja jäivät osittain siksi ulos Mestarien liigasta.

Arteta on kuitenkin ollut tyytyväinen siihen, miten Arsenal on toipunut vaikeista hetkistään.

– Se oli todella vaikea päivä, etenkin sen takia, mihin suuntaan peli kehittyi ja mitä siinä oikeastaan tapahtui, mutta vaikeina hetkinä oppii tietysti paljon. Me ainakin opimme.

– Oliko se sitten suoraan yhteydessä käyttäytymisemme muuttumiseen tai joukkueen parempaan suorittamiseen… Siihen on monia tekijöitä. Toivottavasti olemme kuitenkin ottaneet opiksemme tuosta päivästä ja meillä on vielä jotain sunnuntaiksi.

– Mielestäni pelaajamme ja valmennusryhmämme ja kaikki tässä seurassa ansaitsevat paljon kunnia siitä, miten he ovat käyttäytyneet vaikeina hetkinä. Kaikki haluavat olla mukana, kun menee hyvin. Vaikeina hetkinä ihmiset syyttelevät toisiaan, mutta täällä se ei ole mennyt niin.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Artetan Arsenal on hävinnyt tämän kauden Valioliigassa vain kerran. Kuva: Getty Images

Televisiointi

Tottenham Hotspur Stadiumilla pelattava ottelu alkaa kello 18.30 ja näkyy suorana V Sport 2 Suomi -kanavalta sekä Elisa Viihde Viaplaysta. Pelin selostaa Tero Kainulainen.