Arsenal jatkoi voittokulkuaan Valioliigassa, kun se kaatoi sunnuntaina Pohjois-Lontoon derbyssä Tottenhamin lukemin 2-0. Voiton myötä Arsenal kasvatti sarjajohtonsa Manchester Cityyn jo kahdeksaan pisteeseen.

Vieraat aloittivat ottelun terävästi ja hallitsivat kamppailun ensi minuutteja. Tykkimiehet saivat hallinnastaan palkinnon myös maalin muodossa 14. peliminuutilla, kun Bukayo Sakan laukaus pienestä kulmasta kimposi Hugo Llorisin käsien kautta verkon perukoille.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tottenhamin kenttäpäässä lorisee ensimmäisenä ja Arsenal siirtyy johtoon, kun Bukayo Saka laukoo pallon maaliin Hugo Llorisin kautta!

#valioliiga
Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Arsenal jatkoi ottelun hallitsemista myös johto-osuman jälkeen. Kymmenen minuuttia Sakan osuman jälkeen se oli todella lähellä tuplata johtonsa, mutta Thomas Parteyn hurja kaukolaukaus osui kuitenkin ainoastaan tolppaan.

Lopulta vieraat onnistuivat iskemään toisen osuman, kun kamppailua oli takana 36 minuuttia. Bukayo Saka teki esityön ja Martin Ødegaard laukoi pallon tarkasti boksin rajan ulkopuolelta alakulmaan ohi Llorisin.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Martin Ødegaard ja mikä ihana laukaus! 👏

Arsenal jo parin maalin karkumatkalla.

#valioliiga
Mikäli video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Spursin avausjakson ensimmäinen ja ainoa hyvä maalipaikka osui aivan jakson lopussa kapteeni Harry Kanelle. Aaron Ramsdale torjui Kanen puskun kuitenkin loistavasti.

Tottenhamin päävalmentajan Antonio Conten puheet puoliajalla selvästi herättelivät kotijoukkuetta, sillä toisen puoliajan alkuun viheriölle asteli aivan erilainen Spurs kuin avausjaksolla. Heti ensimmäisten minuuttien aikana niin Ryan Sessegnonilla kuin Harry Kanellakin oli tuhannen taalan paikat kavennusosumaan, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt.

Toisen jakson hallinnasta huolimatta Spurs ei kuitenkaan onnistunut maalin teossa. Arsenal puolusti loppuun asti tiivisti maalivahti Ramsdalen johdolla.

Voiton myötä Arsenal katkaisi myös pitkän voitottoman putkensa Valioliigassa Tottenhamin vieraana. Viimeisin vierasvoitto oli nimittäin ennen sunnuntaita vuodelta 2014. Kolme viimeisintä kohtaamista Spursin kotiluolassa olivat kaikki päättyneet kotijoukkueen voittoon.