Liverpoolin ahdinko on herättänyt laajaa keskustelua siitä, onko Jürgen Kloppin aika seuran peräsimessä tulossa päätökseen.

Saksalaisluotsi kuitenkin inttää, ettei ole omin tahdoin lähdössä Anfieldilta, varoittaen sen sijaan pelaajiaan joukkueen mahdollisesta uudelleenrakentamisesta kesän siirtoikkunaa ajatellen.

Liverpool kärsi viime viikonloppuna Brightonille selvän 0–3-tappion, jota Klopp itse kuvaili joukkueensa ”huonoimmaksi otteluksi miesmuistiin”. LUE LISÄÄ!

Liverpool on hävinnyt Valioliigassa tällä kaudella jo kuusi kertaa – kun se viime kaudella hävisi vain neljästi 63 ottelussa kaikki kilpailut huomioiden – ja on 10 pisteen päässä neljän parhaan joukosta.

Klopp ei kuitenkaan ole pitänyt väitteistä, joiden mukaan hän olisi ”liian uskollinen” vanhemmille pelaajilleen, joiden suorittaminen on monien mielestä ollut ala-arvoista.

Jordan Henderson, 32, Fabinho, 29, ja Thiago, 31, ovat saaneet kasvavaa kritiikkiä viimeisten viikkojen aikana, mutta pysyneet Liverpoolin ensisijaisena keskikenttäkolmikkona vaihtoehtojen ollessa Kloppin mukaan vähissä.

– Olen kuulemma liian uskollinen, mutta totuus on etten ole. Ongelma on paljon monimutkaisempi. Jos voisin vain mennä ja tuoda toisen pelaajan tilalle, niin toki siinä olisi järkeä, Klopp saneli ennen Liverpoolin uusintaottelua Wolverhamptonia vastaan FA Cupissa.

– Mutta jos et voi tuoda ketään sisään, et voi ottaa ketään pois. En ole liian lojaali. Dortmundissa ennen lähtöäni sanoin, että jonkun täällä on muututtava – joko johto on vaihdettava, tai monien muiden asioiden (pelaajiston) on muututtava.

– Olen täällä niin kauan kuin minun halutaan. Jos kukaan ei käske minua lähtemään, en lähde. Se olkoon asia tulevaisuutta varten, vaikka kesää, mutta ei tätä hetkeä. Ainoa asia mitä haluan, on korjata tämän tilanteen – siinä kaikki.

Klopp myös toistaa, ettei seuralla ole edelleenkään varaa tehdä isoja pelaajavahvistuksia tammikuun siirtoikkunassa.

– Onko meidän vahvistettava joukkuetta? Kyllä vain. Mutta onko nyt oikea hetki siihen? En näe sen olevan johtuen tilanteestamme. En voi muuttaa vastausta joka viikko. Vaikka hävisimme taas yhden pelin edellisen lehdistötilaisuuden jälkeen, se ei muuta sitä, Klopp päätti.

LUE MYÖS!